La Vulcan / Nu se mai acordă alocaţia de hrană pentru copiii...

La Vulcan / Nu se mai acordă alocaţia de hrană pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale

Timp de citire: un minut

Prin hotărârea adoptată luna trecută, Consiliul Local al municipiului Vulcan a abrogat un HCL mai vechi, cel cu numărul 58/ 2015, „privind acordarea alocaţiei de hrană pentru copiii cu cerinţe educaţionale speciale integraţi în învăţământul de masă”.

Vă rog să vă

calmaţi şi să încetaţi cu înjurăturile la adresa lui Ile, iniţiatorul proiectului de hotărâre, în caz că aţi căzut în capcana pe care v-am întins-o în titlu! Nu primarul Gheorghe Ile, că aşa a vrut puşca lui de vânătoare, le-a luat hrana de la gură copiilor cu cerinţe educaţionale speciale. Sugestia de a abroga hotărârea aprobată în luna iulie a venit de la prefectură. Şi nu pentru că aşa li s-a năzărit juriştilor de acolo. Temeiul pentru care domniile lor au făcut asta este unul legal.

„În luna august,

se spune în expunerea de motive anexată proiectului de hotărâre privind abrogarea, Ordinul ministrului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice nr.5036/ 2015 modifică art.26 din Metodologia privind organizarea serviciilor de sprijin educaţional pentru copiii, elevii şi tinerii cu cerinţe educaţionale speciale integraţi în învăţământul de masă, aprobată prin Ordinul ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului nr.5574/ 2011 şi la art.1, alin.2 prevede: Drepturile prevăzute la alin. (1) se asigură din sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat prin bugetele locale ale consiliilor judeţene şi ale sectoarelor municipiului Bucureşti, indiferent de locul de domiciliu al copiilor, prin contract managerial”.

Îmi cer scuze dacă

textul cuprins între ghilimele v-a solicitat mai multă atenţie atunci când a trebuit să fie citit, dar nu-i vina subsemnatului. Aşadar, s-a înţeles de ce, la Vulcan şi nici în alt municipiu, oraş sau comună, banii de hrană pentru copiii din această categorie nu se mai dau de la bugetul local. Ei vin de la cel al Consiliului Judeţean Hunedoara. Şi, ca un ultim amănunt, la Vulcan într-o astfel de situaţie este doar un copil.

Gheorghe OLTEANU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii