La Vulcan n-o să se vadă prea curând / Pupături între investitori...

La Vulcan n-o să se vadă prea curând / Pupături între investitori şi administraţia publică locală

Timp de citire: 2 minute
Am auzit, ieri dimineaţă, la emisiunea electorală de la Radio “România Actualităţi” cum un candidat UDMR a promis că, odată ajuns acolo unde ar vrea să-l ducă votul popular, îi va sprijini temeinic pe investitorii locali, pe oamenii de afaceri, în general.
Pe loc mi-a venit în 
minte o promisiune identică făcută la Vulcan. Tot de către un candidat la Camera Deputaţilor, dar de la un alt partid. E de admirat aşa ceva, nu zic ba, numai că mirarea vine din altă parte. Promisiunea a venit la două sau trei săptămâni după ce i s-a dat drumul campaniei electorale. Apoi, despre  asta am scris eu însumi în ZVJ. În articolul în care făceam cunoscut faptul că oamenii de afaceri din Valea Jiului au hotărât să le pună piciorul în prag administraţiilor publice locale. Instituţii publice obişnuite, de când e lumea, doar să-i prievască de sus şi să-i jupoaie cu fel de fel de taxe şi impozite locale.
Amuzantă este, însă,
întâmplarea petrecută în urmă cu câteva zile. Doi oameni de afaceri vulcăneni au crezut sincer în oferta electorală amintită şi l-au căutat pe cel care a emis-o, ca să afle câteva soluţii la problemele pe care ei le au. Cei trei, candidatul şi administratorii de societăţi comerciale, se ştiu bine unul pe altul, dar nu a ieşit aşa cum v-aţi fi închipuit. Oamenii de afaceri nu au fost invitaţi să ia loc, pentru o discuţie având ca subiect găsirea de soluţii, ci au fost acuzaţi că fac jocurile politice ale altui partid. Şi, de aici, la un ton mai ridicat cu care s-a vorbit nu a fost decât un pas. Personal, consider ca fiind total lipsită de diplomaţie atitudinea candidatului vulcănean la funcţia de deputat. I-ar fi putut dezarma rapid pe cei doi dacă ar fi dat dovadă de puţină persuasiune şi, cum spuneam, de minimum  de diplomaţie.
Pe de altă parte,
consider că este praf în ochi şi jenant să vii taman în campania electorală cu promisiuni de acest gen. Asta, fiindcă, şi în anii trecuţi şi, mai noul la localele din vară, s-a tot dat la greu cu var pe eforturile care se fac în vederea asigurării tuturor condiţiilor pentru investitorii care ar alege Vulcanul. Foarte de curând, la ultima tentativă de a-l stabili, la Vulcan, pe unul dintre aceşti investitori străini, s-a văzut că, de fapt, aceste condiţii sunt un mare zero barat. Nu-mi dau seama cum se va materializa promisiunea udemeristului auzit la radio, dar de un lucru sunt sigur. La Vulcan va mai trece multă apă pe pârâul Morii, până când îi vedea pe investitorii străini şi cei locali pupându-se cu personajele din vârful administraţiei publice locale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii