La Vulcan, Gheorghe Ile nici nu a vrut să audă despre transformarea în...

La Vulcan, Gheorghe Ile nici nu a vrut să audă despre transformarea în ogor a drumului din centrul vechi

Timp de citire: 2 minute

La sfârşitul săptămânii trecute, câţiva reprezentanţi ai unei societăţi de proiectare au luat la pas strada Nicolae Titulescu din Vulcan. Au făcut poze şi au comparat situaţia de pe teren cu cea de pe schiţa pe care o aveau cu ei.

Cei trei erau
însoţiţi de Petre Ivan, lucrător la secţia vulcăneană de apă-canal, pe care toţi, de la muncitor până la directorul general Costel Avram, îl ştiu sub numele de „Peşte”. El nu a fost ales întâmplător, ca să-i însoţească pe cei pe care i-a plimbat prin oraş. Nu doar cei de la Apa Serv, ci oricine din Vulcan îşi poate confirma că „Peşte” cunoaşte cel mai bine starea fiecărei reţele de canalizare din acest municipiu.

Văzându-l pe
el şi pe cei care îI însoţeau am făcut imediat legătura cu ceea ce, înainte cu o zi, amintise primarul Gheorghe Ile în şedinţa de consiliu local. Era vorba despre montarea de borduri, despre repararea străzii Nicolae Titulescu, a trotuarelor aferente, dar şi a legăturilor acestei străzi cu Bulevardul Mihai Viteazul. Începând de la Şcoala Gimnazială nr.1 din centrul vechi şi până la fostul complex comercial „Mercur” din Coroeşti. Lucrarea va începe, probabil, curând de tot, fiindcă, după spusele lui Ile, finalizarea ei ar fi undeva în septembrie.

Iar acum să fac
legătura cu ceea ce începusem să scriu. În etapa aceasta de lucrări intră şi schimbarea reţelei de canalizare care însoţeşte strada Nicoolae Titulescu începând de la biserica cu hramul “Duminica Orbului” şi până la piaţa agroalimentară. Iniţial, societatea de proiectare venise cu un plan care, pentru operaţiunile de schimbare a conductei de canalizare, presupunea săparea şoselei. Or, Gheorghe Ile nici nu a vrut să audă de aşa ceva şi le-a dat „pas-parol”.

Atunci, ca să nu piardă
banii, oamenii au refăcut proiectul, ca să fie pe placul primarului vulcănean. Nu au mai atentat la integritatea drumului din centrul vechi al Vulcanului, ci au „dus” conducta pe lângă drum. Pe zonele verzi. Fireşte, nu se va sparge drumul nici pentru conectarea celorlalte conducte, fiindcă se va apela la subtraversare.

„După ce se va termina canalizarea, vom trece la asfaltare”, a mai precizat primarul Gheorghe Ile.
Gheorghe OLTEANU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii