La Vulcan, de Ziua Imnului Naţional, Gheorghe Ile a dovedit că-i un...

La Vulcan, de Ziua Imnului Naţional, Gheorghe Ile a dovedit că-i un bun român

Timp de citire: un minut

Miercuri dimineaţă, de cum a venit la lucru, primarul Gheorghe Ile a adunat toată suflarea din Primăria Vulcan şi a pus-o să cânte „Deşteaptă-te, române!”.

La câţi salariaţi

are administraţia publică vulcăneană nu-i de mirare că aceştia au umplut, de jos până sus, treptele care duc la etajul întâi şi al doilea ale clădirii. Apoi, fiindcă primăria are şi femei, şi bărbaţi, corul nu a dus lipsă nici de soprane şi altiste şi nici de tenori şi başi. Ca să nu mai zic de Ile, care-i un bariton de excepţie. După ce angajaţii au intonat imnul naţional, Gheorghe Ile a vorbit despre semnificaţia zilei stabilite pentru sărbătorirea acestui cântec, devenit, după Revoluţia din 1989, imn naţional al românilor.

Cel care i-a dat

o mână de ajutor primarului Gheorghe Ile, pentru ca evenimentul să iasă ca la carte, a fost Fane Abrădoai, şeful longevivei formaţii vulcănene „Color”. El le-a împărţit coriştilor de ocazie textul cu primele patru strofe ale imnului şi tot el  s-a ocupat de sonorizare. Şi, ca să nu las la o parte niciun amănunt, aflaţi că tot Fane a înregistrat cuvântarea primarului, care, mai apoi, a fost difuzată, în stradă, prin boxe audio.

Imnul naţional şi

felurite cântece de petrecere au răzbătut, dinspre Primăria Vulcan, până după orele amiezii. Picotind pe băncile de sub sălciile aflate lângă blocul 3A1, câţiva pensionari ascultau cu luare aminte şi murmurau şi ei versurile lui Andrei Mureşanu. Nu toţi ştiau, însă, că-i Ziua Imnului Naţional şi, fiindcă din difuzoare se auzea şi muzică populară, unii şi-au închipuit că e ziua lui Gheorghe Ile.

Gheorghe OLTEANU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii