La Vulcan / Alcoolul mai tare ca şi canicula

La Vulcan / Alcoolul mai tare ca şi canicula

Timp de citire: un minut

Interesant, faţă de ce am auzit că se petrece în alte părţi, la Vulcan nu au existat cazuri în care cineva să fi fost dus în stare gravă la spital, ca urmare a insolaţiei sau a vreunei alte boli pricinuite de prea mult stat în soare.

De la conducerea spitalului municipal
mi s-a spus că persoanele care s-au prezentat la medic acuzau doar ameţeli. Probleme minore, indiscutabil, pe lângă cele semnalate la alte unităţi spitaliceşti. Totuşi, am aflat, instituţia medicală din Vulcan este pregătită să facă oricând faţă dacă s-ar ivi vreun caz mai grav generat de temperatura ridicată. Centrul de primire-urgenţe dispune de tot ce-i necesar în materie de medicamente şi, atunci când se impune, la punctele fixe de distribuire a apei potabile este prezent şi personal medical, însoţiţi de voluntari de la Crucea Roşie, pregătiţi să acorde primul ajutor.

Dacă aşa stau treburile,
înseamnă că, atunci când, în ultimele zile, autospeciala SMURD şi cea a Ambulanţei au făcut ture-ture în oraş, vizat fiind mai ales cartierul Dallas, intervenţiile s-au făcut pentru ridicarea unora la care alcoolul a lucrat mai abitir decât căldura. Lucru care mi s-a confirmat într-o documentare în acest cartier, cel mai sărac al Vulcanului. Unde, după ce sunt golite câteva sticle cu orice, se lasă şi cu bătăi crunte, ceea ce face necesară sosirea poliţiei, a paramedicilor şi a asistenţilor medicali.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii