La Universitatea din Petroșani / „EURECA-PRO Review Week”

La Universitatea din Petroșani / „EURECA-PRO Review Week”

Timp de citire: 2 minute
  • Ceremonia de deschidere a evenimentului va avea loc marți 9 mai, începând cu ora 9,30 în „Aula Magna” Universității
  • Peste 100 de participanți din 9 universități

Duminică, 7 mai, s-a dat startul la evenimentul de înaltă ținută „EURECA-PRO Review Week”. Reprezentații celor 9 universități partenere cu Universitatea din Petroșani se întâlnesc, timp de cinci zile la Petroșani, pentru a analiza realizările consorțiului și pentru a pregăti continuarea acestuia într-o nouă etapă: „EURECA-PRO 2”.

Străinii pot cunoaște Valea Jiului

Ceremonia oficială de deschidere va avea loc marți, 9 mai 2023, la ora 09:30, în „Aula Magna” Universității de pe Dealul Institutului. Rectorul universității, prof.univ.dr.ing. Radu Sorin ne-a oferit câteva informații legate de acest eveniment găzduit de universitatea de stat petroșeneană:

„Organizăm întâlnirea la Petroșani în calitate de parteneri ai acestui consorțiu. Vă reamintesc faptul că au mai fost organizate întâlniri de acest gen și evenimente în Austria, Polonia și Grecia. De data aceasta, la Petroșani au ajuns peste 100 de participanți de la universități din afară, partenere cu universitatea noastră. La eveniment, alături de invitații străini, vor participa și cadre didactice și studenți din Universitatea din Petroșani.

În cadrul EURECA PRO 1 vom dezbate finalizarea primei etape a proiectului, dar și subiecte și analize legate de continuarea acestuia în EURECA PRO 2, care va debuta în toamna acestui an.

Cu toții vom pune accent pe temele majore aflate pe lista proiectului și sunt convins că evenimentul va fi unul reușit.  Am speranța că pentru cadrele didactice și studenții străini, veniți de la universitățile europene în Valea Jiului, va fi un bun prilej de cunoaștere a universității noastre, a preocupărilor noastre, dar și a zonei noastre și ale județului Hunedoara, un județ important pe harta României din punctul de vedere a patrimoniului istoric și cultural. Universitatea din Petroșani este, să nu uităm, unitatea de învățământ superior selectată de Comisia Europeană pentru a forma, alături de celelalte universități selectate, al doilea val de Universități Europene, prin acest consorțiu academic denumit sugestiv EURECA-PRO. Un consorțiu european ce are ca și scop derularea unor programe de studii comune între universitățile partenere, atât în mediul on-line, cât și fizic. Este o onoare pentru universitatea noastră de a face parte din acest consorțiu, iar acest lucru ne obligă, astfel că ne dorim ca acest eveniment de la Petroșani să rămână și o frumoasă amintire pentru toți participanții”.

832.000 euro pentru Universitatea din Petroșani în trei ani

Proiectul „EURECA-PRO 1” a debutat în noiembrie 2020. La vremea respectivă în ziarul nostru s-a scris de importanța acestuia pentru Universitatea din Petroșani și pentru universitățile europene partenere acesteia. În noiembrie 2023 prima parte a proiectului va fi finalizată, urmând să se înceapă „EURECA-PRO 2”. Până atunci, trebuie să mai spunem faptul că finanțarea pentru pașii acestui proiect a fost și este făcută de către Comisia Europeană și Ministerul Educației din România, suma alocată din 2020 până în noiembrie 2023 pentru Universitatea din Petroșani fiind de  832.000 de euro, să recunoaștem o sumă de bani destul de substanțială.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii