La sporturi neolimpice / Sportivii Văii Jiului domină podiumul

La sporturi neolimpice / Sportivii Văii Jiului domină podiumul

Timp de citire: 2 minute

Un nume nou în fruntea clasamentului la sporturi neolimpice. Alexandru Preda (taekwon-do ITF) de la ACS Pantera Neagră Petroşani, antrenat de Ionuţ Lascău, este laureatul anului 2017. 

Alexandru Preda a fost în anul 2017 campion mondial şi medaliat cu bronz la seniori în probele pe echipe la Campionatul Mondial de Taekwon-do ITF de la Dublin (Irlanda), campion european la seniori în proba pe echipe la Campionatul European TDK de la Sofia (Bulgaria) şi dublu medaliat cu bronz la Campionatul Naţional de la Iaşi.
Este urmat în clasament de colegul său de club, juniorul Robert Elekes, ACS Pantera Neagră Petroşani (antrenor Ionuţ Lascău). Elekes a fost campion mondial, vicecampion mondial şi medaliat cu bronz la juniori în probele pe echipe de la Campionatul Mondial de Taekwon-do ITF de la Dublin (Irlanda), campion european, vicecampion european şi medaliat cu bronz la juniori în probele pe echipe de la Campionatul European TDK de la Sofia, precum şi dublu vicecampion naţional la individual şi cu echipa, medaliat cu bronz la echipe la CN de la Iaşi.
Anamaria Gherghel (fotbal–tenis, de la Comexim R Lupeni, antrenor Dima Druncea), campioana de anul trecut, se situează pe locul 3 al acestei ierarhii judeţene. Anul trecut ea a fost cvintuplă campioană europeană la seniori la simplu, dublu, triplu, dublu mixt şi triplu mixt la Campionatul European de Fotbal-Tenis de la Izvorani, cvadruplă campioană naţională de seniori la simplu, dublu, triplu şi echipe la CN de la Lupeni.
La disciplinele neolimpice urmează în continuarea clasamentului: Andra Kovaci (taekwon-do ITF, CS Cristal Haţeg, antrenor Cosmin Oprescu), Marius Stoenică (fotbal–tenis, Comexim R Lupeni, antrenor Dima Druncea), apoi patru sportivi la egalitate pe locul 6 – Ana Maria Rizescu, Mariana Lică, Lucian Purice Szell (toţi fotbal–tenis, Comexim R Lupeni, antrenor Dima Druncea) şi Ionuţ Andrei Ipate (karate, CSM Petroşani, antrenor Radu Polifronie) – şi alţi patru pe locul 7 – David Lică, Darius Pufu (ambii fotbal–tenis, Comexim R Lupeni, antrenor Dima Druncea), Valentin Daniel Vasile (karate, CS Okado Hunedoara, antrenor Dan Adam) şi Miruna Mihaela Mălăuţă (karate, CSM Petroşani, antrenor Radu Polifronie). Pe locul 8 este Daniel Popovici (fotbal–tenis, Comexim R Lupeni, antrenor Dima Druncea), pe 9 la egalitate Răzvan Vornicu (fotbal–tenis, Comexim R Lupeni, antrenor Dima Druncea), Adelin Opra şi Adrian Anta (ambii karate, CS Empi Brad, antrenor Sorin Avram), iar pe 10 Roberto Hoca şi Raul Pobirici (ambii fotbal–tenis, Comexim R Lupeni, antrenor Dima Druncea).

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii