La şedinţa de ieri a Consiliului Local Petroşani / 19 proiecte – aprobate...

La şedinţa de ieri a Consiliului Local Petroşani / 19 proiecte – aprobate în unanimitate

Timp de citire: 4 minute

• Primarul Tiberiu Iacob-Ridzi a pus pe ordinea de zi trei proiecte de hotărâre pentru reabilitarea termică a trei grădiniţe

Pe ordinea de zi au existat 18 proiecte de hotărâre şi un proiect suplimentar, toate 19 devenind hotărâri în urma votului consilierilor petroşeneni.
De la gară până la minerit nu-i decât o secundă-n consiliu local…
Şedinţa de joi, 17 septembrie, a fost cea mai liniştită şi mai rapidă şedinţă din anul acesta a consiliului local, în nici 25 de minute consilierii ajungând la Astfel am aflat de la consilierul Pascu că cei de la gară au primit amendă pentru „minunatele” toalete şi damful dezmierdător de acolo, şi în care s-a redezbătut eternele probleme de minerit. Din ce s-a discutat, s-a stabili că toate concluziile trase vor fi puse în format electronic şi pe hârtie, toate acestea ajungând la factorii de decizie ai ţării.
Bani deblocaţi pentru drumul din Dâlja!
Consemnăm câteva dintre proiectele care au un caracter mai general, în sensul că interesează marea majoritate a cetăţenilor municipiului. Proiectul nr. 1 a vizat o rectificare de buget. În urma banilor repartizaţi de Consiliul Judeţean Hunedoara printr-o hotărâre de consiliu, vorbim de suma de 300 mii lei „sume defalcate din TVA pentru drumurile judeţene şi comunale”, Executivul a propus ca această sumă să se utilizeze pentru repararea şi întreţinerea drumurilor comunale Dâlja Mare, Dâlja Mică şi Peştera. De asemenea, în urma intrării la bugetul local a unor sume încasate prin vânzarea de bunuri aparţinând domeniului privat, în valoare de 43,44 mii lei, aceşti bani se vor folosi pentru cofinanţarea proiectului strategic POSDRU „Start-up pe piaţa muncii prin firma de exerciţiu” – 15,44 mii lei, respectiv majorarea bugetului SPADPP cu suma de 28 mii lei, necesară finanţării obiectivului de investiţii  „Diorama”, „în vederea organizării sărbătorilor de iarnă”.
SPADPP şi-a schimbat denumirea!
Începând de joi, SPADPP, aşa cum îl ştie toată lumea, serviciu condus încă de Daniel Vişan, îşi va schimba denumirea (sperăm şi năravul şefului…). Acest serviciu devine „direcţie”, astfel că de-acum se va numi DADPP. Prin această nouă denumire, proiectul a vizat, cum e legal şi firesc, şi modificarea organigramei şi statului de funcţii. Numărul total de posturi în cadrul acestei direcţii  va rămâne neschimbat: 116.
În cadrul unui alt proiect de hotărâre a fost aprobat în unanimitate şi Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a Direcţiei Administrarea Domeniului Public şi Privat (DADPP).
Ponta dotează Colegiului „Mihai Eminescu” 
Printr-o adresă, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a transmis primăriei din Petroşani că le-a fost repartizat un microbuz şcolar marca „Opel Movano”, de 16+1 locuri. Consiliul local l-a preluat, fireşte, fără nicio plată, printr-un proiect de hotărâre, iar printr-un alt proiect aprobat l-a cedat în administrare unităţii de învăţământ, microbuzul fiind necesar transportului elevilor liceului. Valoarea de inventar a acestei maşini este de 109.279,96 lei. E bine că Guvernul Ponta s-a aplecat şi asupra nevoilor acestui colegiu petroşenean.
A V-a ediţie a Târgului de Produse Tradiţionale
Cea de-a V-a ediţie a Târgului de Produse Tradiţionale din Petroşani va avea loc anul acesta în luna octombrie. Aşa au stabilit consilierii locali, care au votat proiectul de hotărâre iniţiat de primarul Tiberiu Iacob-Ridzi. Suma alocată de la bugetul local va fi de 15.000 lei şi reprezintă cheltuielile legate de oferirea gratuită de produse tradiţionale cetăţenilor municipiului, vorbim de celebra tocană de oaie şi păsat. Fireşte, pe parcursul celor trei zile, petroşenenii vor avea ocazia să cumpere sau să se înfrupte din produsele tradiţionale omologate, fie din Valea Jiului, fie de la comercianţi din mai multe zone ale ţării.
Reabilitări termice la trei grădiniţe 
Aşa cum a promis chiar la deschiderea noului an şcolar, primarul Tiberiu Iacob-Ridzi a pus pe ordinea de zi trei proiecte de hotărâre care au vizat aprobarea documentaţiei pentru lucrările de investiţii şi indicatorii tehnico-economici aferenţi reabilitării termice a trei grădiniţe: Grădiniţa nr. 2 cu program prelungit, Grădiniţa nr. 2 cu program normal şi Grădiniţa nr. 3. Aceste reabilitări termice vor avea loc prin Programul UNDP-MDRAP şi prin lucrările ce vor fi efectuate se urmăreşte „îmbunătăţirea eficienţei energetice a clădirilor respective, prin termoizolarea cu vată minerală bazaltică. În acest moment pierderile de energie termică, la toate aceste trei clădiri, sunt foarte mari, ceea ce conduce în mod firesc la facturi pe măsură. Aceste reabilitări termice vor conduce, evident, la scăderea considerabilă a sumei de plată, deci vor rămâne la bugetul local mai mulţi bani”.
Dr. Petronela Şodolescu – Ceăţean de Onoare
În fine, ultimul proiect pe care îl vom aminti azi, votat în unanimitate, este cel prin care medicul Petronela Şodolescu, din cadrul Spitalului de Urgenţă Petroşani, i s-a conferit titlul de „Cetăţean de Onoare” al municipiului. După o viaţă dedicată meseriei nobile de medic şi după ce din 1977 şi până azi doamna doctor Şodolescu şi-a dedicat cu profesionalism, pasiune şi talent întreaga activitate oamenilor acestei zone, credem că acest titlu onorific e meritat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii