La şedinţa CL Petroşani / Au fost alocaţi banii pentru manifestările lunii...

La şedinţa CL Petroşani / Au fost alocaţi banii pentru manifestările lunii decembrie

Timp de citire: 2 minute
Şedinţa ordinară de Consiliu Local Petroşani, desfăşurată joi, 29 octombrie, începând cu orele 15,00 în sala de şedinţe a primăriei, a avut pe ordinea de zi 27 de proiecte de hotărâre. 
26 din 27
Dintre acestea, 26 de proiecte au devenit hotărâri de consiliu local, iar proiectul de la punctul 16 de pe ordinea de zi, care viza aprobarea încheierii unui act adiţional la un contract de concesiune, a fost deocamdată retras.
Petre Drăgoescu, preşedintele de şedinţă, a condus şedinţa vioi, astfel că aproape într-o oră toate proiectele au fost supuse procesului de vot.
Fiindcă e vorba de mai multe proiecte interesante şi de interes general, vom reveni. Cum la rubrica diverse n-au fost interpelări ca în alte dăţi, doar consilierul Viorel Pascu reamintind faptul că a dat în judecată, în nume propriu, Regionala CFR Timişoara, cerându-le capilor acestei instituţii, să vină într-un interval de trei luni cu un program de reabilitare a peroanelor şi toaletelor din Gara CFR şi a clădirii gării şi anexelor, precum şi a haltei CFR din Lunca Jiului, Vă vom prezenta un proiect unde se alocă mai mulţi bani de la bugetul local, legat de luna decembrie.
„Luna cadourilor” costă administraţia petroşeneană 130.000 lei
La proiectul 10 de pe ordinea de zi, consilierii au aprobat alocarea din bugetul local a sumei de 130.000 lei, în vederea organizării „unor manifestări cultural-artistice în luna decembrie”. La acest capitol intră şi organizarea manifestărilor din Parcul Central „Carol Schreter” de Ziua Naţională – 1 Decembrie, suma necesară fiind de 30.000 lei. Festivalul de colinde, ediţia a V-a va costa 4.500 lei, Organizarea „Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi” are prevăzută suma de 2.000 lei, iar premierea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsnicie şi cel puţin 60 de ani au prevăzute un buget de 10.000 lei, respectiv 7.500 lei. Sărbătoarea Pomului de Crăciun are estimată o cheltuială de la bugetul local de 6.000 lei, bani cu care se vor achiziţiona pachete cu dulciuri ce vor fi înmânate de administraţia oraşului colindătorilor. Achiziţionarea a 4.700 de cutii de bomboane de ciocolată va costa de la bugetul local 47.000 lei. Aceste cutii de bomboane de ciocolată vor fi făcute cadou tuturor preşcolarilor din grădiniţe şi elevilor din clasele 0-VIII din şcolile gimnaziale, precum şi copiilor din Casa Pollicino, copiilor cu handicap din Petroşani, copiilor aflaţi în centre de plasament sau în tutelă, copiilor aflaţi în clase speciale, artiştilor-copii şi tuturor copiilor din celelalte centre sau instituţii de pe raza municipiului. Organizarea Târgului de Crăciun – ediţia I – fapt inedit pentru petroşeneni, va scoate suma de 8.000 de lei de la buget, în timp ce pregătirea Revelionului 2016, în aer liber, va costa administraţia locală alţi 16.000 lei.
Corneliu BRAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii