La propunerea primarului Tiberiu Iacob-Ridzi, / Consilierii locali au aprobat alocarea a 28.000 lei...

La propunerea primarului Tiberiu Iacob-Ridzi, / Consilierii locali au aprobat alocarea a 28.000 lei pentru 3 proiecte culturale

Timp de citire: 3 minute

Miercuri 10 mai, primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob-Ridzi a convocat online o ședință extraordinară de consiliu local. Pe ordinea de zi s-au aflat 9 proiecte, dintre care 3 au prevăzut alocări de sume de la bugetul local în valoare totală de 28.000 lei. În continuare, vă vom prezenta informații legate proiectele la care am făcut referire.

11.000 lei – Ziua Copiilor 
Unul dintre aceste trei proiecte a prevăzut alocarea de la bugetul local a sumei de 11.000 lei pentru organizarea de către primărie a Zilei Internaționale a Copiilor – 1 Iunie
„Anual, cu ocazia Zilei de 1 Iunie, instituția noastră a organizat diverse activități dedicate copiilor, iar anul acesta Primăria Petroșani dorește să ofere copiilor din municipiu un spectacol pus în scenă de actorii de la Teatrul Dramatic I.D. Sîrbu Petroșani, una dintre cele mai vechi instituții teatrale din țară, fiind un reper pentru viața culturală din municipiul nostru și care de-a lungul anilor s-a implicat în diferite acțiuni culturale dedicate celor mici. Am primit o adresă de la cei de la teatru, prin care sunt prezentate succint elemente despre spectacolul propus de dumnealor, intitulat Aventurile lui Micky Mouse, care, alături de Personaje de poveste, cu actori costumați în personaje cunoscute vor delecta și vor interacționa cu copiii, angrenându-i în diverse jocuri. Intrarea va fi gratuită, iar noi, primăria, cu această sumă propusă în proiect vom achiziționa acest spectacol, vom achiziționa baloanele colorate și ne vom ocupa de partea de sonorizare”, a motivat proiectul inițiat, primarul Petroșaniului.

5.000 lei – „Zilele Maghiare din Valea Jiului”
Un al doilea proiect de la ședința de miercuri ce a prevăzut alocări de sume de la bugetul local, inițiat tot de primarul Tiberiu Iacob-Ridzi, a fost legat de „Zilele Maghiare din Valea Jiului”, care vor fi organizate în perioada 9-11 iunie. În proiect, unde primăria apare ca și coorganizator, alături de Asociația Umanitară „Carbo Gremium” Petroșani, a fost propusă suma de 5.000 lei.
„Activitățile ce au loc în cadrul acestui eveniment aduc în prim-plan tradițiile maghiare din Petroșani și Valea Jiului și sunt așteptate atât de membri comunității maghiare, cât și de membri comunității române din Petroșani și din toată Valea Jiului. Să nu uităm faptul că în Valea Jiului, datorită activității din sectorul minier au fost aduși muncitori din diverse zone din țară și din Europa, de diferite naționalități, care au muncit și s-au bucurat împreună de tradițiile fiecărei minorități și ale noastre, a românilor. Costurile acestui eveniment se estimează la circa 12.000 lei, iar noi propunem să aprobați suma de 5.000 lei, primăria având rolul de coorganizator la acest eveniment, respectiv asigurarea cazării și a mesei pentru circa 25 de participanți, dar și pentru contravaloarea unor prestații artistice și asigurarea sonorizării”, a motivat proiectul primarul Petroșaniului.

12.000 lei pentru „Lirica” Petroșani
În fine, al treilea proiect de care vom discuta astăzi și care a prevăzut alocare de bani de la „pușculița” locală a vizat „aprobarea alocării din bugetul local a sumei de 12.000 lei în vederea asigurării cheltuielilor legate de transportul participanților Asociației Culturale „Lirica” Petroșani la Festivalul-Concurs Internațional „Micul Prinț” de la Chișinău, Republica Moldova, în data de 28 mai 2023”.
Cum titlul proiectului e sugestiv, nu mai intrăm în alte amănunte. Vă vom spune doar că această sumă a fost solicitată de profesorul Tiberiu Coconeț, care se ocupă de acest ansamblu al Asociației „Lirica”, format din copii și tineri ai Petroșaniului și care promovează cu succes și talent tradițiile locale.
Subliniem în încheiere că toate aceste proiecte au fost votate în unanimitate de către consilierii locali petroșeneni.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii