La porţile performanţei / Fotbalişti din Vale

La porţile performanţei / Fotbalişti din Vale

Football on grass; Shutterstock ID 85857103; PO: aol; Job: production; Client: drone

Timp de citire: 2 minute
Odată cu inaugurarea oficială a Centrului de Excelenţă „Tricolor 11” de la Timişoara, cei mai promiţători cinci jucători hunedoreni născuţi în anul 2000 au început drumul spre excelenţa în fotbal.
Tinerii jucători proveniţi din judeţul Hunedoara fac parte din grupul de 27 de fotbalişti juniori care vor beneficia de asistenţă tehnică, instruire sportivă, instruire şcolară şi de un calendar de competiţii intens în cadrul Centrului de Excelenţă Tricolor11 Timişoara.
Cei cinci reprezintă aproximativ o cincime din talentul fotbalistic din zona de vest a ţării şi îşi doresc să demonstreze că merită să se investească în ei.
Centrul de la Timişoara este al doilea la nivel naţional din seria de opt pe care Federaţia Română de Fotbal le va deschide până în 2018.
„Totul este la standarde înalte, de la organizare până la condiţii de pregătire şi implicarea în competiţii. Rămâne doar ca aceşti copii să muncească şi să facă sacrificiile necesare pentru a deveni mari jucători”, a spus Dorin Costea.
Festivitatea de inaugurare a fost urmată de un meci amical pe care echipa „Tricolor11 Timişoara” l-a disputat, pe noul teren sintetic ce a fost inaugurat cu această ocazie, în faţa juniorilor de la Vojvodina Novi Sad. Oaspeţii au reuşit să se impună cu 2-0, la pauză scorul fiind egal, 0-0.
La eveniment au participat numeroşi oameni de fotbal precum Paul Codrea, Cosmin Contra, Adrian Săvoiu, Florin Bătrânu, Petre Vlătănescu, Viorel Vişan, Valentin Velcea, Jackie Ionescu, Emerich Dembrovchi, Alin Artimon, fostul arbitru Nicolae Grigorescu şi reprezentanţi ai Federaţiei Române de Fotbal, preşedintele Răzvan Burleanu, Miodrag Belodedici, Ion Vlădoiu, managerul Departamentului competiţii copii şi juniori – Pavel Velcotă. Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, a precizat că zona de vest a ţării este una dintre cele mai prolifice în furnizarea de talente echipelor naţionale.
„Suntem fericiţi să înscriem Banatul pe harta talentelor şi infrastructurii sportive. Dintre toţi jucătorii care au îmbrăcat tricoul echipei naţionale începând cu 1922 şi până azi, judeţul Timiş se poate mândri cu o performanţă aparte. Este judeţul care a furnizat cei mai mulţi tricolori, exceptând Bucureştiul, este zona în care s-au născut 66 dintre eroii Echipei Naţionale din toate timpurile. Şi de aceea, am toată convingerea că Centrul Tricolor11 Timişoara se va înscrie în acest parcurs al performanţei! Le mulţumesc acestor copii minunaţi care şi-au dorit şi au ales performanţa, părinţilor şi profesorilor lor, pentru dedicare şi încredere, autorităţilor locale şi partenerilor care ne-au ajutat să implementăm acest proiect vital. Nu în ultimul rând, le mulţumesc gloriilor fotbalului prezente la această inaugurare”, a spus şeful FRF.
Ionuţ Cora (fundaş, CSM Jiul Petroşani), Mihai Bănceanu (mijlocaş, Universitatea Petroşani), Vlad Costea (mijlocaş, CFR Simeria), Denis Casian (mijlocaş, LPS Banatul Timişoara) şi Darius Leuceanu (atacant, Aurul Brad) visează să îmbrace tricoul primei reprezentative a României.
Loredana JUGLEA

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii