La pepeni cu proba cu primarul

La pepeni cu proba cu primarul

Timp de citire: un minut

Fost consilier local vulcănean din partea unui partid de opoziţie în timpurile în care FSN-ul era în procent de peste 80 la sută în toate cele ce zâmbeau la soare, Ion Tilea a rămas acelaşi fin observator politic de atunci. Fie că este vorba despre politică internă, fie despre cea care se petrece în afara hotarelor ţării.

Dacă latura

asta o ştiam la simpaticul meu vecin, ieri am rămas uimit dibuindu-i-o pe o alta. Eram amândoi în piaţa agroalimentară a Vulcanului, locul în care Tilea mi-a demonstrat cum îşi alege el pepenele pe care şi-l doreşte. S-a apropiat de o tarabă pe care scria „Pepeni de Sadova” şi, fără o altă introducere, scurt de tot, a întrebat-o pe femeia care vindea „Cine-i primar?”.

Eu am zis că-i

vreo glumă ceva, dar respectiva i-a răspuns, aproape milităreşte, că Eugen şi… nu mai reţin eu cum. „Păi, nu-i…?”, a rostit Tilică un nume. „Nuuuu, a dat din cap negativ femeia, Acela a fost!”. „Sigur?”, s-a arătat neîncrezător vecinul meu de bloc. „Sigur, sigur de tot, fiindcă bărbatul meu e şi el consilier!”, şi-a argumentat mândră spusele sadoveanca.

Între timp,

Tilea a gustat din proba de pepene pe care i-o întinsese femeia, s-a arătat încântat, a plătit şi, după ce mi-am ales şi eu unul, ne-am văzut de drum. Asta-i proba cu primarul pe care o aplică vecinul meu Tilică. Dar o face doar în cazul celor care vin cu lubeniţe de prin Oltenia lui. Fiindcă nu cred că o să procedeze vreodată la fel în caz că va cumpăra pepene verde de la un pieţar vulcănean.

Gheorghe OLTEANU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii