La „Parâng Night Challenge” / Premii substanţiale

La „Parâng Night Challenge” / Premii substanţiale

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 4 minute

„Parâng  Night Challenge” este deja o binecunoscută cursă nocturnă de tip „Vertical Race”, ajunsă la ediţia a III-a, ce se desfăşoară conform tradiţiei, în fiecare an în penultimul week-end din luna februarie, în Masivul Parâng. Cursa va avea loc la 20 februarie, începând cu ora 18:30 şi este organizată de către echipa AS Bike & Run Petroşani.
Ineditul competiţiei constă în parcurgerea unui traseu de 4,5 km, în alergare sau împingând în beţele schiurilor de tură în cel mai scurt timp posibil, pe timp de noapte, la lumina frontalelor. Diferenţa de nivel pozitivă este de 1000 de metri. Startul se va da la începutul Pârtiei B din Parâng (baza de jos a vechiului telescaun), concurenţii vor străbate întreaga lungime a pârtiei amintite, una dintre interesantele pârtii ale ţării, apoi traseul continuând în golul alpin până pe Vârful Parângul Mic (2074 m), vârf ce a inspirat şi denumirea competiţiei. Cursa se adresează tuturor iubitorilor de mişcare, atât amatori cât şi profesionişti. Se concurează pe două categorii de vârsta la masculin, sub 35 de ani şi plus 35 de ani, atât la alergare cât şi la schi-alpinism. La feminin se concurează în sistem Open (adică fără limite de vârstă) atât la alergare cât şi la schi.
Înscrierile au început cu o lună şi jumătate în urmă, realizându-se online pe site-ul oficial al cursei http://parangulnight2015.bike-run-petrosani.ro/. Oricine se poate înscrie achitând o contribuţie de participare în cuantum de 50 de lei până la data de 31 ianuarie, urmând ca după această dată înscrierea să fie 60 de lei, iar în ziua concursului să fie 70 de lei. Organizatorii recomandă înscrierea din vreme.
Fiecare participant va primi un pachet de start ce va conţine; un tricou tehnic inscripţionat (special pentru alergare), o pereche de gheare de gheaţă şi zăpadă (dispozitiv ce se aplică peste încălţăminte prevenind alunecarea), un gel energizant HIGH5, număr de concurs, ace de fixare. La finalul cursei, absolut toţi concurenţii care vor reuşi să termine cursa vor primi câte o medalie de finisher şi câte o diplomă de participare.
Fondul total de premiere este în valoare de 5500 lei, după cum urmează:
Alergare Montană, masculin, categoria minus 35 de ani: Locul 1- 500 lei (potenţial 1000 lei; stabilind record de cursă); locul 2 – 400 lei; locul 3 – 300 lei.
Categoria plus 35 de ani: locul 1 – 500 lei (potenţial 1.000 lei; stabilind record de cursă); locul 2 – 400 lei; locul 3 – 300 lei.
Feminin open: locul 1 – 300 lei; locul 2 – 200 lei; locul 3 – 100 lei.
Total buget premiere alergare: 3.000 lei.
Bonusul va fi un premiu de 500 lei pentru doborârea recordului de cursă. Deţinătorul recordului la zi este Robert Hajnal, cu timpul de 48; 01, aşadar, câştigul potenţial, maxim, se ridică la 1000 de lei.
Ski alpin – masculin:
Categoria minus 35 de ani: locul 1 – 300 lei; locul 2 – 200 lei; locul 3 – 100 lei;
Categoria plus 35 de ani: locul 1 – 300 lei; locul 2 – 200 lei; locul 3 – 100 lei;
Feminin open: locul 1 – 300 lei; locul 2 – 200 lei; locul 3 – 100 lei.
Total buget premiere şi alpinism: 1.800 lei.
Premii speciale: 100 lei pentru alergătorul care vine de la cea mai mare distanţă şi 100 lei pentru schiorul care vine de la cea mai mare distanţă.
Cursa are un caracter naţional, în acest moment fiind înscrişi 81 de participanţi din 33 de localităţi din lungul şi latul ţării. Spre exemplificare menţionăm câteva localităţi: Bucureşti, Braşov, Târgul Mureş, Cluj Napoca, Oradea, Timişoara, Arad, Reşita, Alba Iulia, Turnul Severin, Deva, Piteşti, Odorheiul Secuiesc, Petroşani. În premieră pentru ediţia aceasta, sportivi puternici din Republica Moldova se regăsesc pe lista de start.
Competiţia a crescut de la an la an, datorită muncii neobosite a întregii echipe AS Bike & Run Petroşani, a voluntarilor şi colaboratorilor, prin implicarea cabanierilor din Parâng si Straja. La prima ediţie au fost 60 de concurenţi, la a doua aproape 80 şi acum se aşteaptă peste 100 de participanţi.
„Eu sunt născut şi crescut în Petroşani, iar turismul, ca alternativă, este un deziderat adânc întipărit în suflet. Fie că acţiunile mele sunt la nivelul mării sau în pisc de munte, voi face tot ce îmi stă în putinţă pentru promovarea locurilor natale care sunt de o frumuseţe rară. Să nu faci nimic este cel mai simplu! Când vrei să faci ceva, întotdeauna vor exista două feluri de oameni: unii care te vor aprecia şi care te vor susţine, dându-ţi energie, şi alţii care vor cârcoti şi-ţi vor pune piedici. Nu este uşor, dar e prea frumos să nu facem”, a declarat organizatorul Avram Iancu.
Noutatea ediţiei o constituie organizarea şi a unei curse de copii sub denumirea „Vertical Kids Race”, pe un traseu de 300 metri cu 46 m diferenţa de nivel. Categoriile de vârstă atât la băieţi cât şi la fete, sunt următoarele: copii sub 10 ani şi copii între 10 şi 14 ani. Se vor acorda diplome şi premii în dulciuri. Înscrierea copiilor este gratuită.
Festivitatea de premiere şi voia bună de după cursă vor avea loc la Pensiunea „Bujor de Munte”, susţinătorul principal al evenimentului. Organizatorii mulţumesc anticipat voluntarilor, partenerilor tradiţionali: Salvamont Petroşani şi Asociaţiei „Pro Parâng”, cât şi sponsorilor care se vor implica în buna desfăşurare a evenimentului, sponsori care vor fi nominalizaţi la timpul potrivit.
AS Bike&Run Petroşani efectuează periodic antrenamente de recunoaştere a traseului până la data concursului, pentru o bună pregătire a celor interesaţi.
Loredana JUGLEA

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii