La o sută de ani de la catastrofa minieră de la Mina...

La o sută de ani de la catastrofa minieră de la Mina „Aurelia”, / Marian Boboc lansează volumul „Regele Ferdinand I în Valea Plângerii”

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Pe 27 aprilie 1922, la Mina „Aurelia” („Aranka”) din Lupeni are loc cea mai mare explozie din istoria mineritului Văii Jiului. În urma celor 82 de ortaci care au pierit în explozie rămân 67 de văduve și 94 de orfani.

Pe 27 aprilie 2022 se împlinește un secol de la această tragedie. Chiar înainte de sărbătorile pascale, Marian Boboc, autorul a 44 de volume de „istorii” ale Văii Jiului și județului Hunedoara, a scos din tipar cartea „Regele Ferdinand I în Valea Plângerii”, dedicată nu doar exploziei, ci și Lupeniului anului 1922.
Consistentul volum, care numără 500 de pagini, va fi lansat miercuri, 27 aprilie 2022, la Palatul Cultural „Minerul” din Lupeni, chiar la orele când a avut loc explozia.

„Regele Ferdinand I în Valea Plângerii” se adaugă celorlalte douăsprezece cărți dedicate de Marian Boboc istoriei Lupeniului (6 – „Masacrului de la Lupeni din 6 August 1929”, 3 – grevei minerilor din 2-3 august 1977, câte una – exploziilor miniere, Palatului Cultural „Minerul” și sindicatului social-democrat al minerilor).

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii