Ediţia din acest an a Nedei Vulcănene a fost neaşteptat de reuşită. Asta demonstrează că este imposibil să fie altcumva, atunci când un eveniment de asemenea dimensiune este gândit şi realizat în echipă.
Fără îndoială,
un atu este faptul că spectacolele în aer liber s-au ţinut, după câţiva ani buni, din nou pe bulevard. Chiar dacă, aşa cum a fost vineri, a mai plouat, printre picături au fost destul de mulţi aceia care, la un mic şi la o bere, au stat cu ochii la ce se petrece pe scenă. Însă nu doar muzică a fost de nedeie. Să nu uităm concursurile organizate pentru copii, felicitarea, în cadru festiv, a perechilor care au împlinit o jumătate de veac de convieţuire în comun, premierea elevilor olimpici şi a cadrelor didactice care i-au pregătit, premierea sportivilor şi, nu în ultimul rând, înmânarea de diplome de excelenţă unor vulcăneni care, prin profesia şi munca lor, fac cinste localităţii.
Ceea ce s-a derulat
pe scenă a dovedit că Vulcanul are încă un puternic potenţial cultural. Lucru imposibil de realizat, trebuie recunoscut, fără implicarea cu răspundere a primăriei şi consiliului local. Primarul Gheorghe Ile, secondat de vicele Cristian Merişanu, de consilierii locali şi de funcţionarii care au alcătuit echipa, s-a implicat cu totul în fenomen. A şi răguşit, la un moment dat, dar asta nu l-a împiedicat să ia cuvântul atunci când a fost nevoie. Închei cu o constatare făcută de un cunoscut al meu. Pe bulevard au fost văzuţi mai mulţi vârstnici, decât tineri. Desigur, observaţia, pertinentă de altfel, nu are nimic în comun cu nedeia propriu zisă, dar arată clar încotro se duce nu doar Vulcanul, ci şi întreaga Vale a Jiului.
Gheorghe OLTEANU