La Muzeul Mineritului. „Valea Jiului de altădată și azi”

La Muzeul Mineritului. „Valea Jiului de altădată și azi”

Timp de citire: un minut

Asociația Umanitară Kandila, organizează vineri, 27 octombrie 2023, începând cu ora 14.00, vernisajul Expoziției de fotografie ”Valea Jiului de altădată și azi”. Expoziția va fi găzduită de Muzeul Mineritului din Petroșani, timp de 2 săptămâni, în perioada 27 octombrie – 10 noiembrie.

Vernisajul are loc în cadrul evenimentului „Jubileul de 75 de ani al liniei ferate Bumbești – Livezeni”, despre care puteți regăsi mai multe detalii pe pagina de website: www.car.cfr.org/jubileu75.

Prin expoziția „Valea Jiului de altădată și azi” vom expune publicului larg fotografii emblematice cu vechi situri miniere, clădiri administrative ale companiilor de cărbune sau alte zone de interes din Valea Jiului, redate în „oglinda timpului”, în versiunea veche și actuală. Îmbrățișând o abordare interactivă, prin care vizitatorii să interacționeze cu exponatele, cele 24 de fotografii vor fi însoțite de coduri QR care, prin scanare, vor dezvălui o scurtă descriere a obiectului imaginii, precum și o înregistrare audio a conținutului text.

„Valea Jiului de altădată și azi” este parte a activităților prevăzute în proiectul Identitate în tranziție, finanțat de către Comisia Europeană prin intermediul programului „EUTeens4Green – A new Generation of Young Ambassadors for a just inclusive Transition project”. Obiectivul principal al proiectului constă în consolidarea conexiunii dintre tinerii din Valea Jiului și patrimoniul minier local pe parcursul procesului de tranziție a zonei spre o economie neutră din punct de vedere climatic.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii