La Muzeul Mineritului. Marian Boboc s-a întâlnit cu László Petrovics

La Muzeul Mineritului. Marian Boboc s-a întâlnit cu László Petrovics

Timp de citire: un minut

Săptămâna trecută dl. profesor László Petrovics a vizitat Muzeul Mineritului din Petroșani. 

Acesta a venit din Várpalota, oraș din Ungaria, cu care Petroșaniul este înfrățit. Câteva amănunte despre acest eveniment le-am aflat de la istoricul, documentaristul și scriitorul Marian Boboc, muzeograf la „Muzeul Mineritului” Petroșani.

„Mă bucur că am avut plăcerea să-l cunosc pe dl. profesor László Petrovics, care săptămâna trecută a vizitat Muzeul Mineritului din Petroșani. Am aflat că domnia sa este și un renumit istoric local, publicând până acum  14 cărți de istorie despre Várpalota.

Din cele 47 de volume cu diverse subiecte istorice publicate de mine până în prezent, i-am dăruit o carte la care țin foarte mult, Petroșaniul în timpul primarului Petru Iacob (1918-1924). Nu ascund faptul că prima ediție a acestei cărți importante pentru istoria Petroșaniului s-a epuizat și pregătesc de tipar ediția a doua revăzută și adăugită cu chestiuni senzaționale aș putea spune, descoperite după tipărirea primei ediții.

În timpul petrecut la muzeu de oaspetele Petroșaniului, m-am întreținut cordial cu dl. László Petrovics. I-am arătat și volumele Din Valea Jiului în Europa, unde am adunat câteva dintre călătoriile de documentare ale inginerilor societăților miniere din Valea Jiului la obiective industriale din Europa, unul dintre acestea fiind și Mina Várpalota. De asemenea, i-am prezentat și volumul Valea Jiuluimica Americă, scris cu ani în urmă împreună cu Adrian Catană.

Nu am vizitat până acum Várpalota, însă mă bucur că am cunoscut un reprezentant de seamă al acestui oraș înfrățit cu Petroșaniul.

După ce a ajuns acasă, la Várpalota, dl. profesor László Petrovics mi-a trimis și un emoționant mesaj de mulțumire, pentru care îi sunt recunoscător”, a declarat Marian Boboc.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii