La Minerul Uricani / Pase cu Călina și Scurtu

La Minerul Uricani / Pase cu Călina și Scurtu

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 3 minute

Antrenorii din Valea Jiului au cerut ca echipele de copii și juniori să revină pe teren. Deocamdată acest lucru nu este posibil, din cauza situației epidemiologice alarmante. De aproape un an, competițiile copiilor sunt întrerupte. La Uricani, 30 de copii sunt cu dor de fotbal. De ei se ocupă antrenorul Raul Călina, fost jucător al Uricaniului.

 

5 promovați la echipa mare

De patru ani, Călina are pe mâna sa grupele de copii și juniori.

„La Uricani avem copii valoroși de care, cu siguranță, veți auzi. Deja avem cinci copii promovați la echipa mare și vor mai fi și alții care vor face pasul”, a declarat, pentru „Ziarul Văii Jiului”, Raul Călina, care este și antrenor secund la echipa mare.

 

Un junior a luat drumul primei ligi

O dovadă că la Uricani se muncește cu spor este și transferul jucătorului Ionuț Burlan la echipa din prima ligă, FC Argeș.

„Noi nu lăsăm ca jucătorii Uricaniului să se piardă. Punem mare accent pe jucătorii de la noi din oraș. Din păcate, șansele să se reia competițiile de copii sunt minime. Eu unul nu cred că se va mai juca. Poate din septembrie încolo. Este cel mai rău lucru care li se poate întâmpla copiilor să nu joace fotbal. S-a încercat găsirea a tot felul de soluții, dar degeaba. În schimb, noi am găsit una. Îi vom direcționa pe copii spre echipa de seniori și le vom da șansa să joace. În acest fel ei nu se vor pierde. La Uricani, scopul nostru este acela de a ține grupul unit. Niciodată nu am avut un lider, fiecare este lider pe postul lui”, a concluzionat antrenorul.

 

Seniorii s-au reunit sâmbătă

Având în vedere că nu se știe încă data exactă a reluării campionatului în liga a patra, echipa de seniori a Minerului Uricani s-a reunit sâmbătă.

La reunire au fost prezenți 22 de jucători. „Ne-am reunit cu toată lumea prezentă. Doar doi jucători nu mai fac parte din lot. Am discutat despre planurile noastre din campionat, iar de luni începem și antrenamentele”, a spus pentru zvj.ro, președintele Vasile Scurtu.

 

„Mergem pe mâna juniorilor”

Fără a se scuza, Vasile Scurtu explică de ce Minerul ocupă ultimul loc în clasamentul ligii a patra: „Suntem pe ultimul loc, pentru că noi avem cea mai scăzută medie în ceea ce privește vârsta jucătorilor. Majoritatea lor sunt copii. Noi mergem pe mâna juniorilor, chiar dacă pierdem. Nu contează. Așa se rodează, prind curaj și în timp vor veni și rezultatele. De ce suntem pe ultimul loc? Fără să ne scuzăm, suntem acolo pentru că Uricaniul a jucat toate meciurile cu excepția unuia, nu avem restanțe așa cum au alte echipe. Am avut curajul de a juca cu foarte mulți copii pe teren și voi face asta un continuare. La Uricani vor avea prioritate doar copiii din oraș. Campionatul la copii și juniori este întrerupt. Noi însă nu ne facem griji. Acești copii vor fi luați la antrenamentele seniorilor”, a explicat Vasile Scurtu.

 

Antrenorul „Jalon”

Oficialul echipei uricănene a anunțat că de pregătirea echipei se va ocupa Traian „Jalon”, jucătorul activ al Uricaniului. Cel poreclit „Jalon” este portarul de drept al Minerului, are 53 de ani, iar anul acesta a decis să își pună mănușile în cui. La rândul său, președintele Vasile Scurtu a decis să îl țină pe Jalon aproape de echipă și să îl pună în funcția de antrenor principal.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii