La mijlocul acestei luni ar trebui să ştim / Cine e constructorul...

La mijlocul acestei luni ar trebui să ştim / Cine e constructorul grădiniţei „I.G. Duca”

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Primăria Petroşani rezolvă o problemă care trenează de ani de zile: construcţia grădiniţei de la Şcoala Gimnazială „I.G. Duca”, sediul vechi, cea care a rămas la stadiul de construcţie la roşu.
La finele lunii octombrie, Primăria Petroşani a lansat o licitaţie pentru selecţia constructorului pentru proiectul „Construire grădiniţă cu program normal şi prelungit” – continuare lucrări.
Valoarea estimată a achiziţiei este de 1.696.984 lei fără TVA din care cheltuielile pentru investiţia de bază sunt în valoare de 1.525.011 lei fără TVA, restul banilor sunt alocaţi pentru amplasarea şantierului şi cheltuieli neprevăzute.
Construcţia grădiniţei a fost demarată  în anul 2008. Anul acesta  investiţia a fost cuprinsă în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală, subprogramul „Regenerarea urbană a municipiilor şi oraşelor”, domeniul „Realizare/ extindere/ reabilitare/ modernizare/dotare a unităţilor de învăţământ preuniversitar”.
La acest moment construcţia existentă are parter şi un etaj, cu suprafaţă construită de 806,70 mp, cu înălţimea maximă de 7,20 m de la nivelul terenului. Pe structura existentă trebuie continuate lucrările. Continuarea lucrărilor se va face având în vedere proiectul tehnic întocmit.
În vecinătatea amplasamentului lucrărilor se află sediul vechi al Şcolii Gimnaziale „I.G.Duca”, unde îşi desfăşoară activitatea clase de preşcolari, aparţinând ciclului primar de învăţământ, clase de învăţământ special şi clase de muzică.
Perioada de garanţie acordată lucrărilor trebuie să fie de minim 3 ani de la data recepţiei la terminarea lucrărilor. Realizarea construcţiei trebuie să se concretizeze în 10 luni, începând de la data atribuirii contractului şi a emiterii ordinelor de începere a serviciilor sau lucrărilor.
Sonia LIBERESCU 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii