La mâna specialiștilor, / Viitorul telescaunului din Parâng

La mâna specialiștilor, / Viitorul telescaunului din Parâng

Timp de citire: un minut

De ce a cedat moleta telescaunului? Va mai funcționa vreodată instalația de transport pe cablu, care până la accident și-a făcut datoria cu brio? Sunt doar două dintre întrebările la care încă se caută răspunsuri. Cei în măsură să stabilească cauza exactă încă cercetează. Până la un rezultat clar, telescaunul rămâne închis.

Bătrânul telescaun din Parâng avea toate autorizațiile și avizele pentru a funcționa. Cu toate acestea, telescaunul din Parâng s-a fărâmat, odată ce moleta de întoarcere a cedat. Telescaunul nu a reprezentat niciodată un pericol, însă acum, din păcate, doi oameni au fost răniți. Va mai funcționa vreodată sau trebuie găsită o variantă ca în întregime instalația de transport să fie înlocuită? Sunt doar câteva dintre întrebările la care deocamdată nu se poate da un răspuns, până cei în măsură nu stabilesc cauza exactă a incidentului de vinerea trecută din Parâng. Primăria a împrejmuit perimetrul, și analizează situația.

„Nu știm încă, o să vedem în urma expertizei tehnice care au fost cauzele, și la această expertiză se vor da și recomandările necesare pentru acest lucru. Vom vedea. Nu pot să spun dacă telescaunul va mai funcționa sau nu. Totul depinde de expertiza specialiștilor” a spus primarul din Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi. Să sperăm că telescaunul va fi repus în funcțiune, bineînțeles în condiții sporite de siguranță. Și pe șosele au loc atâtea accidente, care mai de care mai grave, dar șosele nu sunt închise. Pe ele se circulă în continuare.

Telescaunul care vineri a cedat a fost pus în funcțiune în primii ai deceniului 8 ai secolului XX, pentru a lega locurile de la poalele masivului de zona alpină a acestuia. Telescaunul vechi urcă până la cota 1.680 metri, are o lungime de 2,5 kilometri și prezintă o diferență de nivel între stațiile de pornire și sosire de peste 600 de metri.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii