La „Keops”, / În locul Corabiei Piraţilor, înghiţită de marea flăcărilor, se...

La „Keops”, / În locul Corabiei Piraţilor, înghiţită de marea flăcărilor, se înalţă mândru Castelul Copiilor. Camerele de joacă sunt gata!

Timp de citire: 3 minute
Anul trecut în luna iunie patronul „Keops” din Petroşani, Siminel Iordache, vedea cum o infimă parte din munca lui se face scrum, la propriu. Nu vom uita mult timp de acum înainte incendiul ce avea să distrugă o parte din complexul „Keops”, un loc deja emblematic nu doar al Petroşaniului, ci al Văii Jiului.  Golul acela negricios al resturilor arse ne-a marcat. Însă Siminel Iordache nu s-a lamentat. Din contră, a trecut rapid peste momentul dificil şi a făcut din scrum un castel. 
De Revelion s-a petrecut în spaţiul de joacă
Când anunţa că de Revelion va deschide un nou spaţiu de joacă la “Keops” credeam că este totuşi poate prea optimist. De fapt, era încrezător în puterea de lucru a echipei de muncitori şi în demersurile noi pe care le începuse. Astfel, în noaptea de Revelion, zeci de copii tropăiau veseli în sala de joacă de la „Keops”. În exterior măreţul castel care va îmbrăca locul de joacă încă se ridică, şi mai este ceva de lucru. Dar spaţiul de joacă există, este de două ori mai mare decât cel vechi, are de trei ori mai multe jocuri şi sisteme de distracţie. Nu doar că a fost recreat spaţiul de joacă, dar a fost mult îmbunătăţit.
„De Revelion, pe la ora 4:00, aveam plin de copii. Erau neobosiţi, săreau încontinuu, şi părinţii nu-i mai puteau lua de la joacă. A fost distracţie mare”, spune Siminel Iordache.
Concept nou – integrat cu restul complexului
Noul spaţiu se uneşte direct cu sala de mese a secţiunii „împinge tava”, deci nu mai există un spaţiu liber, outdoor, de trecere, astfel încât copiii şi părinţii să aibă fiecare locul lor de petrecere a timpului liber, dar să se poată întâlni uşor. Ieşirea din spaţiul de joacă este securizată cu uşi de protecţie, de care copiii nu pot trece uşor, astfel încât să nu dea iama în sala de restaurant în orice moment. Acest sistem de siguranţă a fost instalat chiar ieri, la momentul în care am fost să vizităm noul spaţiu.
Sisteme de joacă în valoare de 4.000 de euro
La intrarea în spaţiul de joacă tronează o trambulină, hot spotul distracţiei pentru copii. „Fac copiii rând la trambulină. Stau şi câte 10 minute să aştepte să sară în ea”, spune patronul. Imediat după trambulină se întind două complexe labirint, mari cât un apartament, cu tobogane, tiroliană, saltele gonflabile, piscină cu mingi, tunele. Tot ce poate fi mai interesant pentru un copil plin de energie! Sistemele de jocuri sunt profesionale, realizate pe comandă, instalate de două firme de profil. Fiecare a costat câte 2.000 de euro şi sunt nu doar sigure sută la sută, ci şi extrem de interesante. „Am un prieten al cărui copil nu se dezlipea de el niciodată când venea la locul de joacă. Acum, în spaţiul acesta nou, nu–l mai vede pe copil cu zecile de minute. Este fascinat când vine aici. Am ales să investesc în sistemele acestea profesionale, şi să facem totul cât mai interesant. Sunt foarte mulţumit de ce a ieşit, şi copiii la fel, pentru că vin din ce în ce mai mulţi”, spune Siminel Iordache. Pe lângă sistemele de joacă, patronul a investit şi într-o serie de module unitare de agrement pentru copii, care simulează căsuţe de locuit, magazine, saloane de coafură, parcuri. Toate acestea întregesc lumea de basm a celor mici.
Încălzire în pardoseală, confort sporit şi un spaţiu surpriză în curs de realizare
Noul spaţiu de joacă beneficiază de confort sporit pentru cei mici. Încălzirea a fost realizată direct în pardoseală, deci copiilor nu are cum să le fie frig. Toate spaţiile de joacă sunt asigurate pentru a evita accidentările. În momentul de faţă, pereţii complexului prind culoare şi personalitate. Ei sunt ornamentaţi cu toate personajele de poveste pe care le ştim deja de la televizor.
„La mansarda spaţiului de joacă este gândit un nou spaţiu, destinat petrecerilor. Chiar deasupra spaţiilor de joacă vom face un spaţiu dedicat petrecerilor şi aniversărilor. Vom amenaja spaţiul cu mese, scaune, băncuţe, sisteme audio şi video, astfel încât petrecerea să aibă loc chiar în perimetrul în care se joacă cei mici, dar să nu le împiedice jocul. Comparativ cu spaţiul de mese pe care-l aveam, cel nou va permite accesul şi distracţia atât a adulţilor, cât şi a copiilor, va fi mult mai ofertant. Încă nu este gata, dar va fi cât de curând. Vrem să îl amenajăm în aşa fel încât petrecerilor pentru copii să nu le lipsească absolut nimic”, a adăugat patronul.
Castelul Copiilor Keops – galerie foto

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii