La INSEMEX / Concurs de Salvare Minieră

La INSEMEX / Concurs de Salvare Minieră

Timp de citire: un minut

Joi și vineri, 15-16 noiembrie, salvatori din toată țara vin la Petroșani, la Concursul de Salvare Minieră organizat de INCD INSEMEX. Competiția, de tradiție, are loc an de an, constituind o etapă importantă de evaluare a pregătirii salvatorilor.

Concursul National de Salvare Minieră din România are loc de fiecare dată în județul Hunedoara, la sediul INSEMEX din Petroșani, unde există un cadru special conceput pentru antrenarea salvatorilor.

Anul acesta, competiția – ajunsă la cea de-a XIV-a ediție – aduce la Petroșani salvatori, inclusiv de suprafață, în zilele de joi și vineri.

Ziua de 16 noiembrie va fi dedicată activităților de intervenție și salvare pentru subteran. Vor participa, ca și până acum, salvatori din Valea Jiului și de la Salina Praid, Ocna Mureș și Ocna Dej. Toți vor avea de parcurs un traseu care presupune un scenariu complex de intervenție și salvare.

Ziua de vineri, 17 noiembrie, va fi dedicată secțiunii de salvare de suprafață. Sunt așteptate, ca în fiecare an, echipe de la Metrorex București, Complexul Energetic Oltenia și Electrocentrale Turceni.

De intervenția promptă, în siguranță și conform protocoalelor în vigoare a echipelor de salvatori depind de multe ori vieți omenești.

Concursul de Salvare, organizat la INSEMEX, este mai mult un stagiu de pregătire, pentru că scenariile simulate aici sunt cât se poate de reale.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii