La inițiativa primarului Tiberiu Iacob – Ridzi, / Acțiuni ale tinerilor din Petroșani,...

La inițiativa primarului Tiberiu Iacob – Ridzi, / Acțiuni ale tinerilor din Petroșani, sprijinite de municipalitate

Timp de citire: 2 minute

Ca de fiecare dată, primarul Iacob-Ridzi răspunde cu celeritate solicitărilor venite din partea tinerilor care vor ca administrația locală să le fie alături în organizarea unor acțiuni punctuale. Miercuri, 18 octombrie a.c., Asociația Studenților Basarabeni din Petroșani, organizație care funcționează încă din luna iunie 2013, a transmis municipalității invitația de a-i fi alături în 28 octombrie 2023, atunci când la Biblioteca Universității din Petroșani va avea loc gala de aniversare a 10 ani de activitate. ONG-ul este recunoscut oficial la nivelul instituției de învățământ superior menționate.

Tot la inițiativa edilului, administrația locală va sprijini (în calitate de co-organizator) toate evenimentele tradiționale de tip Balul Bobocilor puse în scenă de către elevi de la liceele din Petroșani. Proiectele referitoare la acțiunile menționate au fost aprobate joi, 19 octombrie 2023, în ședința ordinară a Consiliului Local al Municipiului Petroșani.

Sprjin oferit cu promptitudine

Pentru că în preziua evenimentului amintit (Gala aniversară – 10 ani de activitate) va avea loc și o excursie a invitaților ONG-ului în stațiunea Parâng, Asociația Studenților Basarabeni din Petroșani a cerut administrației locale să contribuie la reușita acțiunii asigurând transportul gratuit al invitaților spre / dinspre stațiune, cu telescaunul.

„Având în vedere importanța acestui eveniment pentru comunitatea locală, întrucât promovează – pe plan local și național – imaginea municipiului, dar și a Stațiunii Parâng, am răspuns cererii cu promptitudine. Am inițiat un proiect de hotărâre, supus a doua zi (joi, 19 octombrie a.c. – n.a.) analizei legislativului local. Consilierii au aprobat acest sprijin al administrației locale pentru Asociația Studenților Basarabeni din Petroșani. Mă bucur să le putem fi alături și îi asigur în continuare de întreaga noastră deschidere pentru orice acțiune care promovează municipiul Petroșani și fabuloasa noastră zona turistică”, a declarat primarul Tiberiu Iacob-Ridzi.

Bani pentru Balurile Bobocilor

Tot la inițiativa primarului Iacob-Ridzi, consilierii locali au aprobat joi, 19 octombrie a.c., alocarea din bugetul local a sumei de 8.000 de lei în vederea participării legislativului local, în calitate de co-organizator (alături de liceele din municipiul Petroșani) al evenimentului cultural artistic „Balul Bobocilor 2023”.

Fiecare liceu va primi câte 2.000 de lei, urmând ca banii să fie folosiți pentru servicii de filmare și montaj (Colegiul Național de Informatică „Carmen Sylva”), plata contravalorii filmului de prezentare (Colegiul Economic “Hermes”), materiale promoționale (Colegiul Național „Mihai Eminescu”) și servicii de recuzită și decor (Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida”).

În fundamentarea acestei inițiative, primarul Tiberiu Iacob-Ridzi a menționat faptul că „manifestările de acest gen se bucură de un real succes în rândul elevilor”. Mai mult, tot la propunerea primarului Iacob-Ridzi, toți liceenii câștigători ai evenimentelor de tip Balul Bobocilor la nivelul municipiului vor primi o intrare gratuită la Cinematograful „Șerban Ionescu”. Premiile pot fi revendicate / utilizate până la finalul anului în curs.

Joi, 19 octombrie 2023, pe Ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local al Municipiului Petroșani s-au aflat 34 de proiecte de hotărâre, toate aprobate de către legislativul local.

Jurnalist cu experiență, activează în media din anii '90. A fondat și conduce publicațiile Hunedoara Plus, Ziarul Văii Jiului, Timiș Plus și agenția de publicitate și relații publice Confort Media.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii