La Hunedoara / Rromane Paramìća

La Hunedoara / Rromane Paramìća

Timp de citire: un minut

În 29 iulie, de la ora 11:00, în curtea Castelului Corvinilor a avut loc al doilea eveniment dintr-o serie de cinci din cadrul proiectului Rromane Paramìća (Poveşti Rome) – inventariere şi măsuri de conservare a patrimoniului imaterial rom din regiunea Hunedoarei, finanţat prin Granturi SEE.

Evenimentul s-a numit „Gastronomie şi jocuri rrome”. În cadrul acestuia vizitatorii prezenţi la castel au avut ocazia să deguste gratuit mâncăruri pregătite după reţete specifice etniei rrome din zona Hunedoarei. De asemenea, doritorii au putut încerca şi jocuri de noroc tradiţionale rrome, jocuri ce au avut caracter demonstrativ.

Promotorul proiectului este Asociaţia pentru Protejarea şi Promovarea Castelului Corvinilor Hunedoara, iar partenerul acestuia este Asociatia Fjellugla Kompetanse (Norvegia).

Rromane Paramìća (Poveşti Rome) – inventariere şi măsuri de conservare a patrimoniului imaterial rom din regiunea Hunedoarei este prima iniţiativă de acest fel derulată în zonă, prin care se urmăreşte satisfacerea nevoii stringente de cunoaştere a culturii şi tradiţiilor rome din regiunea proiectului, prin abordare ştiinţifică, şi cu scopul comunicării către majoritate şi alte minorităţi a patrimoniului comunitar rom.

„Demersul este cu atât mai important cu cât factorul coeziunii sociale este parte integrantă a funcţiilor culturii în societatea modernă. Activităţile proiectului sunt legate în principal de cercetare de teren şi inventariere, crearea unei baze de date multicriterială disponibilă online, dar şi de organizarea de evenimente pentru publicul de largă audienţă”, a declarat Bogdan Bălăşcău, managerul de proiect. 

Durata proiectului este de opt luni, iar valoarea totală a finanţării nerambursabile este de 172.600 lei.

Mihaela PETROŞAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii