La Galeria Fundației Culturale ,,Ianza Art Intercultural” / A fost vernisată expoziția taberei...

La Galeria Fundației Culturale ,,Ianza Art Intercultural” / A fost vernisată expoziția taberei internaționale de artă

Timp de citire: un minut

Vineri, 17 iulie 2015, a fost vernisată expoziția Taberei Internaționale de Artă ,,Ianza Art InterCultural” Petroșani, ediția a III-a. Au trecut pragul Galeriei de Artă a Fundației Culturale ,,Ianza Art InterCultural” numeroşi iubitori de artă din Vale.

ianza-(1)În cuvântul de deschidere, Adriana Popa, artist plastic, inspector de specialitate în cadrul ISJ Hunedoara, a subliniat importanța organizării acestei tabere internaționale, atât pentru creatorii de artă, cât și pentru prestigiul orașului Petroșani și al Văii Jiului.

Pictorul Florin Hutium a vorbit despre rolul educativ al expoziției în rândul tinerilor pasionați de artă care au venit la vernisaj. Cristian Sergiu Ianza, președintele Fundației Culturale ,,Ianza Art InterCultural” şi organizatorul taberei, a spus că, din cauza lipsei de implicare a autorităților locale, este prima ediție la care s-a realizat preponderent pictură, dar în materie de lucrări realizate, această ediție a fost cea mai prolifică dintre cele de până acum. După ce a mulțumit colegilor pentru implicare și pentru efortul depus, le-a înmânat câte o diplomă. Artiștii care au participat la tabără sunt: Radu Chința, Robert Hummel, Florin Hutium, Adriana Popa, Dragana Grujicic (Serbia), Mariana Moldovan, Sever Moldovan,  Dan Cârjoi, Devis Grebu (Franța), Sara Pleșa Popescu, Leontin Țibacov, Titus Blaj,  Mana Bucur, Simonel Bucur, Gigi Nicolau, Daniela Pașca, Alexandru Tencariu, Petru Birău și Cristian Sergiu Ianza.

ianza-(2)Remarcabilă este ținuta calitativă a expoziției din acest an, diversitatea manierelor de exprimare și profesionalismul realizării lucrărilor.

Devenită un reper cultural  pe cartea de vizită a Mumicipiului Petroșani, și mesager al spiritualității artistice a Văii Jiului peste hotare, prin expozițiile organizate în București, Râmnicu-Vâlcea, Alba Iulia, Germania, Serbia etc. Tabăra Internațională de Artă ,,Ianza Art InterCultural” este un eveniment de excepție, din păcate prea puțin apreciat de către oficialitățile locale.

Corneliu BRAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii