La Festivalul „Mamaia Copiilor” / O elevă din Deva şi-a adjudecat Trofeul „Brâuleţul”

La Festivalul „Mamaia Copiilor” / O elevă din Deva şi-a adjudecat Trofeul „Brâuleţul”

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

La Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa a avut loc, în perioada 4-6 septembrie, ediţia I a Festivalului naţional de folclor „Mamaia copiilor”. Competiţia a fost organizată în colaborare cu Consiliul Judeţean Constanţa, Euroconcert SRL şi Asociaţia Culturală „Mamaia Copiilor”. La competiţie a participat şi o elevă hunedoreancă.

TrofeuÎn concurs au participat un număr de 66 de concurenţi din judeţele Alba, Bacău, Bihor, Brăila, Constanţa, Cluj, Dolj, Gorj, Hunedoara, Iaşi, Ialomiţa, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Prahova, Satu-Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vrancea şi din Chişinău (Moldova). Aceştia au concurat în cadrul a patru categorii de vârstă: 4-6 ani, 7-9 ani, 10-12 ani şi 13-15 ani.

Diploma-si-trofeuDirectorul festivalului a fost Liviu Manolache, iar juriul a fost alcătuit din: Elise Stan – realizator TV, preşedinte, Ion Amititeloaie – interpret folclor, Daniela- Roxana Gibescu – reprezentant Electrecord, Mirela Pană – actriţă şi Gheorghe Ungureanu – director al Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanţa.

Judeţul Hunedoara a fost reprezentat de eleva Liceului de Arte „Sigismund Toduţă” din Deva, Ana Teodora Anuţoiu, din clasa a VIII-a, care a impresionat juriul şi publicul cu o interpretare de excepţie a doinei „Codrule cu frunza verde” din Ţinutul Pădurenilor. Prestaţia din concurs, calităţile vocal-interpretative şi ţinuta scenică ale elevei pregătite de prof. Ovidiu Ioan Demea (director adjunct al liceului) şi prof. Bianca Iacoboni au determinat juriul să-i acorde Trofeul „Brâuleţul”.
Mihaela PETROŞAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii