La faza finală a proiectului „Pierre de Coubertin – Vreau să fiu...

La faza finală a proiectului „Pierre de Coubertin – Vreau să fiu mare maestru!” / Trei şahişti vulcăneni

Timp de citire: un minut
La Complexul Naţional Sportiv Bascov (lângă Piteşti), se desfăşoară, în aceste zile, faza naţională a proiectului „Vreau să fiu mare maestru!”, din cadrul programului „Pierre de Coubertin”.
Acest proiect, derulat sub egida Federaţiei Române de Şah şi a Ministerului Tineretului şi Sportului, are drept obiectiv principal promovarea şahului în rândurile copiilor de până la 12 ani şi atragerea acestora spre practicarea sportului minţii.
Proiectul se derulează pe trei faze: locală, zonală şi naţională. Fiecare fază se încheie cu un concurs organizat pe şase categorii: 8 ani, 10 ani şi 12 ani, separat fete – băieţi.
În 24 octombrie 2015, la Timişoara, a avut loc faza zonală – Vest, în care s-au confruntat câştigătorii fazelor locale din judeţele Timiş, Arad, Caraş – Severin şi Hunedoara.
După cele şapte runde de şah rapid (timp de gândire: 15 minute/ jucător, sistem elveţian), trei dintre cei zece sportivi calificaţi la faza naţională au fost din Vulcan. Ceea ce reprezintă un rezultat stimabil pentru şahul din Valea Jiului! Mai ales, în condiţiile în care şahiştii noştri s-au întrecut cu reprezentanţi ai unor cluburi de primă linie, cum sunt cele din Arad, Timişoara, Reşiţa ş.a.
Cei trei sportivi vulcăneni calificaţi sunt: Diana Silvana Petculescu (a câştigat grupa fetelor de 8 ani, confirmând, astfel, statutul de nouă mare speranţă a Secţiei de Şah a Clubului Sportiv Vulcan); Oana Magdalena Şchiopu (legitimată la CS Vulcan şi CSŞ nr. 1 Timişoara, deşi are doar 9 ani, s-a clasat prima în grupa fetelor de 10 ani); Andrei Cristian Secrieru (legitimat la ACS Phoenix Buzău, s-a clasat al doilea în disputata grupă a băieţilor de 12 ani, la egalitate de puncte cu sportivul de pe locul I).
Cei trei copii se află la Bascov, unde, în perioada 31 octombrie – 5 noiembrie se desfăşoară faza naţională a programului, care va consta din 3 zile de cursuri susţinute de cei mai titraţi antrenori ai Federaţiei Române de Şah şi un concurs de şah rapid.
Toate cheltuielile aferente acestei deplasări (organizare, transport, cazare şi masă) sunt suportate de către Federaţia Română de Şah.
Dorel ŞCHIOPU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii