La Europene / Arcașii din Vale au făcut istorie

La Europene / Arcașii din Vale au făcut istorie

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Beatrice Miklos – dublă campioană europeană la individual și cu echipa 

Campionatul European de Field a avut loc la Porec (Croația), în perioada 3-12 septembrie. A fost o competiție în care sportivii noștri au scris lecția de istorie cu arcurile lor fermecate.

2 antrenori și 2 sportivi din Valea Jiului
Evenimentul i-a avut în prim planul întrecerii pe arcașii români. Au răspuns prezent 22 de țări cu 191 de sportivi și 33 de oficiali.
Delegația României a fost compusă din 8 sportivi, 2 antrenori și 2 sportivi din Valea Jiului legitimați la SCM Deva/Minerul Aninoasa. Este vorba de Beatrice Miklos și Mario Țîmpu. Cei doi s-au calificat în finalele probelor de olimpic individual feminin și masculin, asigurând astfel primele medalii din istorie pentru România la Campionatele Europene de Field.
Colega lor de echipă Elena Topliceanu a obținut medalia de bronz la barebow feminin.
Cei doi sportivi ai noștri au concurat sâmbătă și la proba pe echipe, unde au evoluat sub îndrumarea antrenorilor Alexandrescu Cezar și Viorel Hăbian. De remarcat că Beatrice Miklos a câștigat prima medalie de aur la individual pentru România la un campionat european, în timp ce Mario Tîmpu a câștigat prima medalie de argint la individual pentru România la un campionat european. Acesta a pierdut finala la egalitate de puncte, iar la săgeata de baraj adversarul său a fost mai aproape de centru cu 3 mm la o distanță de tragere de 55 m. Elena Topliceanu (Iași) a câștigat prima medalie de bronz la individual pentru România la un Campionat European.
Mario Țîmpu și Mădălina Amaistroaie au obținut locul patru la echipe mixte. Echipa de fete a câștigat prima medalie de aur la echipe pentru România la un Campionat European.
Acest campionat este competiția cu cele mai multe medalii câștigate: două medalii de aur, o medalie de argint și o medalie de bronz.

Antrenori fericiți
Chiar dacă s-a pierdut o finală la milimetru, antrenorul Viorel Habian s-a declarat foarte mulțumit.
„Sunt rezultate de excepție, rodul unei îndelungate perioade de pregătire. Rezultatele confirmă valoarea acestor tineri arcași”, a declarat Hăbian. Aceeași părere a împărtășit-o și antrenorul federal Cezar Alexandrescu. Care a punctat că rezultatele obținute de arcașii români la Campionatele Europene de la Porec situează România în elita acestui sport și deschide drumul spre alte performanțe în viitoarele competiții de nivel internațional.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii