La Deva şi Petroşani / Voluntarii pentru viaţă prezentaţi oficial

La Deva şi Petroşani / Voluntarii pentru viaţă prezentaţi oficial

Timp de citire: un minut

Asociaţia „Salvital” Hunedoara invită publicul larg să ia parte la festivităţile de deschidere a proiectului „Voluntari pentru Viaţă”, ediţia a doua, prima având loc în cursul lunii martie.

Proiectul reuneşte tineri voluntari din 21 de unităţi de învăţământ din tot judeţul. Festivităţile de deschidere vor avea loc la Deva şi Petroşani.

Astăzi, 17 noiembrie, orele 14.00 în Deva, festivitatea s-a desfăşurat la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara – Sala „EUROPA”.

La data de 19 noiembrie, orele 14.00, în Petroşani sediul Casei de Cultură „Ion Dulămiţă”  va fi gazda evenimentului.

În cadrul acestui proiect, Asociaţia „Salvital” Hunedoara îşi propune să organizeze şi să ofere tinerilor o experienţă practică a ceea ce înseamnă meseria de paramedic şi activitatea pe care o desfăşoară un paramedic. Activităţile propuse constau într-o simulare a unor situaţii cu care se confruntă personalul paramedical şi au ca scop familiarizarea tinerilor cu meseria de paramedic şi cu principalele noţiuni de prim ajutor.

La acest proiect sunt invitate să participe unităţile de învăţământ din judeţ prin înscrierea unei singure echipe formate din elevi care nu au mai participat la acest proiect şi care se încadrează în condiţiile de participare. Proiectul se adresează elevilor din clasele IX – XII.

Fiecare echipă va fi formată din 4 elevi care vor desfăşura un program de instruire sub coordonarea unui paramedic voluntar de la Asociaţia „Salvital” Hunedoara care va avea în grijă echipa. Componenţa echipelor rămâne în sarcina unităţilor de învăţământ. Deplasarea elevilor la locul de instruire şi de la locul de instruire este în responsabilitatea unităţilor de învăţământ care vor desemna un profesor coordonator.

Elevii au obligaţia de a se prezenta la instruirile organizate. Echipa care acumulează 4 absenţe nemotivate pe parcursul perioadei de instruire, indiferent de elevul care nu se prezintă, va fi descalificată.

La finalizarea programului de instruire echipele vor fi evaluate practic şi teoretic, în cadrul unor evaluări zonale. Repartizarea pe zone se va face după înscrierea şcolilor în concurs.

Sonia LIBERESCU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii