La Deva şi Hunedoara / Sărbătoarea României

La Deva şi Hunedoara / Sărbătoarea României

Timp de citire: un minut
Cele mai mari municipii din judeţ, Deva şi Hunedoara, au marcat Ziua Naţională a României prin realizarea unor manifestări publice dedicate care au cuprins slujbe religioase, paradă, dar şi spectacole.
Paradă de zile mari
În Deva, sărbătoarea a debutat în Piaţa Unirii, de dimineaţă, oamenii adunându-se în număr mare, deşi vremea a fost ploioasă.
Au fost ţinute discursurile obişnuite ale oficialităţilor, în frunte cu preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Adrian David, imediat după slujba religioasă oficiată de Episcopul Devei şi Hunedoarei.
A urmat un spectacol folcloric la care invitatul-surpriză a fost cunoscutul interpret Dumitru Fărcaş.
Cea mai importantă parte a manifestărilor a fost parada din centrul urbei, la care au participat grupuri de defilare din armată, poliţie, jandarmerie, ISU, SRI, Crucea Roşie, SMURD, Club Transilvania Airsoft şi alţii. Parada a fost încheiată tradiţional, cu defilarea unor formaţii folclorice din diverse zone ale judeţului.
Recital Furdui Iancu
La Hunedoara, imaginea de sărbătoare a fost marcată special prin iluminarea Casei de Cultură în culorile drapelului naţional.
Manifestările din municipiul de pe Cerna au început dimineaţă, cu depunerea de coroane de flori la monumentul Corvinilor din Parcul Libertăţii din Hunedoara, eveniment la care au participat autorităţile locale şi membrii societăţii civile şi ai partidelor politice.
Pentru cetăţenii Hunedoarei care au dorit să sărbătorească alături de oficialităţi Ziua Naţională a României a fost organizat un spectacol folcloric susţinut de Ansamblul „Haţegana”, surpriza fiind aici recitalul lui Nicolae Furdui Iancu.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii