La conducerea Consiliului Elevilor de la Liceul Teoretic ,,Mircea Eliade” din Lupeni...

La conducerea Consiliului Elevilor de la Liceul Teoretic ,,Mircea Eliade” din Lupeni / Schimb de ștafetă

Timp de citire: 4 minute
Recent, la Liceul Teoretic „Mircea Eliade” Lupeni au avut loc alegerile pentru funcţiile de conducere din Consiliul Şcolar al Elevilor. Ele au determinat o predare de ştafetă: fiind în clasa a XII-a, eleva Ana Maria Ungureanu a fost înlocuită, în funcţia de preşedinte, cu Bogdan Ilian Şipoş, din clasa a XI-a. Am dorit ca, împreună cu Ana, să facem bilanțul mandatului său și, din acest motiv, i-am adresat câteva întrebări.
Cea mai reuşită acţiune
– Care consideri că au fost cele mai reuşite acţiuni derulate de Consiliul Elevilor în perioada în care ai fost preşedinte al acestui organism?
– Funcţia de preşedinte a fost o funcţie grea, dar în care m-am implicat cu sufletul şi inima, indiferent de împrejurări. Cea mai reuşită acţiune pe care am avut-o în perioada mandatului a fost balul „Poveste de Crăciun”. De ce spun asta? Pentru că mi-am îndeplinit scopul, şi anume acela de a face fericită o fetiță, care avea nevoie de ajutorul nostru, balul fiind organizat într-un scop caritabil. Pot spune că am fost cea mai fericită în acel moment, şi nu numai, pentru că mi-am auzit foarte multe cuvinte de laudă, din partea profesorilor, în special.
O echipă unită
– Cum apreciezi colaborarea cu membrii Consiliului Elevilor?
– Am încercat, pe cât de mult posibil, să comunic cu membrii Consiliului Elevilor ca şi cu cei mai buni prieteni, să încerc să ne unim ca o familie. Pot spune că am reuşit acest lucru, şi că am rămas buni prieteni şi în afara activităţilor. Sunt foarte mulţumită că am fost aşa uniţi, deoarece am putut să lucrez în echipă, fără probleme.
Un bilanţ conform aşteptărilor
– Consideri că bilanţul mandatului tău este pozitiv?
– Da, consider că bilanţul mandatului meu este pozitiv, pentru că majoritatea activităţilor şi scopurilor mi-au ieşit aşa cum mi-am dorit.
Comunicarea – esenţa reuşitei
– Ce sfaturi ai pentru succesorul tău la conducerea Consiliului Elevilor?
– Ei bine, aici aş avea multe rânduri de spus, dar consider că i-am predat ştafeta destul de bine, că i-am explicat ce nu mi-a reuşit şi în ce fel să comunice cu elevii si profesorii. Comunicarea este baza şi condiţia pentru reuşită.
Profitaţi de toate oportunităţile
– Eşti în ultimul an de liceu. Ce doreşti să le transmiţi colegilor şi cadrelor didactice la Liceul Teoretic „Mircea Eliade” Lupeni?
– Colegilor mei vreau să le transmit că trebuie să fie conştienţi de faptul că sunt în liceu şi trebuie să profite de acest lucru. Vreau să le spun să se implice în tot ce este posibil, deoarece cu asta rămânem, cu amintiri. E posibil ca materia la diferite discipline să o uităm la un moment dat, dar implicarea şi munca pentru organizarea şi desfăşurarea unor activităţi nu ai cum să le uiţi. Nu vreau să pară că doar munceşti şi asta faci toată ziua. Te distrezi, râzi şi mereu te amuzi pe baza amintirilor.
Ce spun colegii 
„Să ascultăm şi cealaltă parte!” – spuneau romanii. Aşadar, am considerat necesară şi  consemnarea opiniilor unora dintre cei alături de care Ana şi-a desfăşurat activitatea. Colega ei de clasă, Andreea Buzduga, ne-a mărturisit: „Ungureanu Ana Maria, sigur acest nume vă este foarte cunoscut. Ea a fost preşedintă în anul şcolar care tocmai a trecut. A fost un lider în adevăratul sens al cuvântului. A ştiut să ne reprezinte, să ne asculte şi, mai ales, să lupte pentru a ne apăra drepturile şi a ne susţine cauzele. Doresc să-i mulţumim pentru tot şi mai ales pentru că ne-a reprezentat cu mândrie, indiferent de situaţie. Mulţumim!”.
Noul preşedinte
Bogdan Şipoş, noul preşedinte al Consiliului Şcolar al Elevilor, a spus că: „Experienţa de vicepreşedinte în cadrul Consiliului Elevilor a fost una unică, ea ajutându-mă să mă dezvolt atât pe plan profesional, cât şi pe cel personal, oferindu-mi mai multă încredere. Încă de la începuturi, s-a încercat crearea unei echipe cât mai puternice şi mai omogene, o familie, cu alte cuvinte, lucru reuşit de altfel. Preşedintele a dat dovadă de adevărate calităţi de lider, reuşind să stabilească o armonie şi un echilibru atât între noi, membrii consiliului, cât şi între elevi și profesori. Şi, chiar dacă uneori am avut mici neînţelegeri, pot spune că Ana a fost un preşedinte bun, care chiar şi-a dat interesul şi s-a implicat în toate activităţile. În încheiere, pot spune că primesc cu mândrie şi oarecare emoţie ştafeta de la ea, ştiind că va trebui să fiu cel puţin la fel de bun ca ea pe acest post”.
Părerea dascălului
Ca profesor de Istorie şi ca om care a cunoscut-o pe Ana Ungureanu şi prin intermediul unor activităţi extraşcolare, mă alătur aprecierilor celor doi elevi. Adaug că mi se pare remarcabil modul în care ea s-a implicat în acţiunile Consiliului Elevilor (cu determinare, cu entuziasmul omului care este adeptul lucrului bine făcut), dar şi în alte activităţi, pentru care îi mulţumesc public: concursurile de Istorie organizate la liceul nostru, editarea revistei „NOI”. Sunt dintre cei care consideră că, pe baza experienţei, Ana Ungureanu este îndreptăţită să privească spre viitor cu încredere.
Prof. Dan-Daniel TĂNASE

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

 &nbsp DISCLAIMER
 &nbsp Atentie! Postati pe propria raspundere!
 &nbsp Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii