La categoria sa, / Colegiul Economic „Hermes” – al doilea pe judeţ

La categoria sa, / Colegiul Economic „Hermes” – al doilea pe judeţ

Timp de citire: un minut

Pentru cunoscătorii fenomenului educaţional petroşenean nu mai constituie nici un secret faptul că la Colegiul Economic „Hermes” se face şcoală, nu glumă. Nu o spunem noi, ci vorbesc de la sine rezultatele obţinute la Bacalaureat.

Faţă de anul trecut, promovabilitatea la bac a fost cu 12 procente mai mare. Acest procent de promovare ascunde în spatele său multă muncă a dascălilor, şi mai ales a elevilor.

De fapt, promovarea elevilor care au absolvit anul acesta bacul este de 77,11%. Însă, anul acesta au dat bacalaureatul şi elevii care nu au avut şansă anii trecuţi. Astfel, media celor din seria curentă cu aceea a celor din anii trecuţi este de 70,3%. Un procent care clasează în judeţ serioasa instituţie de învăţământ petroşenean pe un onorant loc secund la nivelul liceelor tehnologice, după Colegiul Economic Hunedoara.

Că este o instituţie de notă mare o dovedesc şi notele de 10 (zece) obţinute la matematică (10 la număr) şi la limba şi literatura română (una).

Şi aceste rezultate confirmă un fapt cunoscut de comunitatea educaţională din judeţ: la Colegiul Economic „Hermes” se face şcoală, nu glumă.

Sonia LIBERESCU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii