La Biblioteca Universităţii din Petroşani, / „ER Technical Services” şi-a prezentat...

La Biblioteca Universităţii din Petroşani, / „ER Technical Services” şi-a prezentat afacerea

Timp de citire: 4 minute
Joi, 14 iulie 2016, de la ora 10:00, Sala de Conferinţe a Bibliotecii Universităţii din Petroşani a găzduit un eveniment ştiinţific organizat de Prorectoratul Cercetare Ştiinţifică şi Relaţii Internaţionale, prilejuit de conferinţa de prezentare de soluţii tehnice avansate, servicii, materiale şi echipamente destinate evitării excavării la execuţia şi mentenanţa structurilor subterane industriale, urbane şi edilitare, cu tema: „Trenchless Technology – fără excavare: 1001 de soluţii”.
La eveniment,
pe lângă organizatorii din cadrul Universităţii din Petroşani şi numeroase cadre universitare sau de conducere, au participat reprezentanţi ai serviciilor de urbanism din cadrul primăriilor Văii Jiului, ai companiilor de distribuţie şi furnizare a apei din Petroşani, Vulcan, Uricani şi Tg. Jiu, experţi din cadrul CEH, E.ON, SC Euroelectric, precum şi din cadrul altor companii din regiune al căror obiect de activitate implică lucrări de natura celor prezentate. Din partea Companiei „ER Technical Services” din Merseyside, Marea Britanie, a fost prezent managerul gene­ral B.Sc (Hons) Graham G. Evans.
Tehnologie avantajoasă 
Gazda evenimentului de prezentare a acestei tehnologii, deloc nouă în America de Nord sau în Europa Occidentală, dar nouă şi puţin folosită în ţările răsăritene europene, prof.univ.dr. habil.ing. Roland Moraru, prorectorul Universităţii din Petroşani, l-a rugat pe oaspetele britanic să expună celor prezenţi gama de soluţii tehnice inovative în acest domeniu, pe care compania din Marea Britanie le poate oferi în România şi în Valea Jiului.
Imediat, oaspetele britanic, ajutat şi de un angajat român, o doamnă, au expus preţ de câteva zeci de minute tot ce trebuie în legă­tură cu: detectarea pierderilor din conducte cu generatoare de fum, detecţia infiltraţiilor şi identificarea racordurilor defecte, evaluarea riscurilor de poluare generate de neetanşeităţile din reţelele de conducte, rezervoare de stocare sau alte spaţii restricţionate, „fără necesitatea excavării solului sau a accesului personalului”.
„Tehnologiile moderne de execuţie a unor asemenea lucrări asigură eficienţă ridicată, costuri reduse şi securitate sporită a personalului, perturbări exterioare minimale şi afectarea nesem­nificativă a mediului, prin recurgerea la proceduri de inspecţie video cu sisteme CCTV, tăiere robotică din interiorul conductei, cartare 3D, electro-scanare, teste hidraulice, roboţi mobili, maşini de instalare conducte noi, utilaje de despicare conducte vechi pentru instalarea conductelor de diametru superior, subtraversări prin metoda tip cârtiţă”, au fost şi alte argumente aduse în sprijinul celor prezentate.
Cert este faptul că această companie poate oricând să pună la dispoziţia firmelor interesate, administraţiilor locale, toată tehnologia prezentată, iar cum ne spunea prorectorul Roland Moraru, „preţurile de închiriere sunt absolut avantajoase”. Poate că administraţiile publice locale intrând în colaborare cu această companie, sau cu altele de acelaşi profil, ar scăpa localităţile de adevăratele tranşee născute atunci când se execută lucrări edilitare pe străzile şi trotuarele localităţilor, care ne mănâncă tuturor zilele cu lunile sau chiar cu anii. N-ar strica să existe un interes mai mare din partea administraţiilor locale şi din partea firmelor care periodic fac şi astupă şanţuri, gen E.ON, Electrica/ Enel, Apa Serv, Telekom şi aşa mai departe (tot ce înseamnă „căblăraie” sau conducte).
De la oaspetele britanic
am aflat că nu e străin de zona noastră, experienţa sa şi colaborările cu cei din Tg.Jiu fiind relevante, mai mulţi ani managerul având colaborări cu cei din municipiul gorjean. Pe de altă parte, britanicul şi-a exprimat speranţa că această tehnologie care, repetăm, nu e nouă în lume, va atrage interesaţi şi din Valea Jiului, dar înainte de toate totul constă în comunicare şi înţelegere a avantajelor ei. Dacă vreţi şi o treaptă superioară de civilizaţie.
Adio, excavare!
Înainte de acţiune, am luat o declaraţie şi celui care s-a preocupat de organizarea şi bifarea acestui eveniment, prorectorul Roland Moraru.
„Conferinţa are ca temă soluţii tehnice inovative, soluţii tehnice moderne pentru ceea ce se numeşte efectuare de lucrări subterane, şi mă gândesc aici la reţele de canalizare, reţele de conducte de apă, reţele de cablaje fără execuţia de excavare. Mă bucur că sunt prezenţi reprezentanţi de la Apa Serv şi de la firma de distribuţie a gazului metan, de la primării, inclusiv de la serviciile de urbanism. Spun asta, deoarece aceste tehnologii pe care le vor prezenta astăzi oaspeţii noştri permit, în primul rând, economisire de timp la anumite lucrări complexe, dar şi de bani, oferind şi confort locuitorilor unui oraş, care nu mai sunt nevoiţi să aştepte luni de zile trecând peste şan­ţuri şi noroaie. Aceste tehnologii pre­zintă avantaje, precum costuri reduse de efectuare a intervenţiilor şi faptul că nu sunt distructive. Mai exact, ca să se înţeleagă de toată lumea, nu e nevoie de excavare şi de celebrele şanţuri, se poate recurge pe reţea la inspecţie cu sisteme de televiziune ale acesteia şi cu ajutorul unor roboţi moderni se reali­zează reparaţii, mentenanţă, afectându-se mediul foarte puţin. Este vorba de servicii pe care le prestează această companie britanică, nu este nevoie neapărat de achiziţie de echipamente – fiindcă costul echipamentelor este, într-adevăr, ceva mai ridicat. De asemenea, în spaţii restricţionate, la E.ON de exemplu, în canale de vizitare pentru securitatea lucrătorilor aceste tehnologii sunt mai mult decât bine­venite. Dar să ştiţi, toate companiile şi firmele noastre de profil, precum şi cele din cadrul administraţiilor locale pot beneficia de aceste servicii, la costuri mai mult decât rezonabile. Totul e să se înţeleagă bine despre ce e vorba şi să se dorească. Rolul acţiunii noastre de azi este acela de a prezenta toate informaţiile utile, astfel încât pe viitor aceste firme şi companii din Vale, care au astfel de lucrări, să poată să aibă şi această opţiune de-acum înainte”.
„ER Technical Services” şi-a prezentat afacerea – galerie foto

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

 &nbsp DISCLAIMER
 &nbsp Atentie! Postati pe propria raspundere!
 &nbsp Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii