La Agenția pentru protecția mediului Hunedoara / Grevă spontană

La Agenția pentru protecția mediului Hunedoara / Grevă spontană

Timp de citire: un minut

Joi, 16 mai, angajații agențiilor de mediu din întreaga țară, printre care și Agenția pentru Protecția Mediului Hunedoara, și-au suspendat lucrul astăzi pentru două ore, în semn de protest față de salariile pe care le consideră mizere. Este vorba, practic, despre o grevă spontană menită să atragă atenția guvernanților asupra retribuțiilor primite, dar și un gest de revoltă față de modul în care sunt tratați de guvern.

Aproximativ 1.400 de salariați din întreaga țară sunt profund indignați de discriminarea salarială la care sunt supuși în comparație cu colegii lor din alte agenții și instituții județene, cărora li s-au stabilit salariile la nivelul celor de la nivel central prin OUG 128/2023.

Agențiile pentru Protecția Mediului își desfășoară activitatea sub coordonarea Agenției Naționale pentru Protecția Mediului și au aceleași responsabilități și atribuții în implementarea politicilor și a legislației în domeniul protecției mediului la nivel județean. Este esențial ca această egalitate să se reflecte și în nivelul salariilor.

Senatul României a luat deja măsuri pentru a corecta această injustiție, adoptând un amendament pentru eliminarea discriminării salariale. Cu toate acestea, proiectul de lege a rămas blocat în Camera Deputaților nenumăratele demersuri făcute pentru obținerea drepturilor noastre legitime au fost ignorate și respinse.

Protestele care vor urma, inclusiv greva generală, sunt expresia hotărârii inspectorilor de mediu de a lupta pentru dreptate și echitate în tratamentul salarial.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii