La 46 de ani, fostul mare jucător al Jiului, Ion Radu se...

La 46 de ani, fostul mare jucător al Jiului, Ion Radu se află în plină activitate fotbalistică

DISTRIBUIȚI

“Am fost vândut pe 1000 de kg de carne de porc pe vremea când jucam la Jiul”

Antrenor și  totodată jucător la echipa din liga a IV-a, CS Vulcan, Ion Radu este una dintre figurile emblematice ale fotbalului din Valea Jiului. Cu 105 meciuri jucate în Liga I la Jiul Petroșani și Selena Bacău, 10 campionate în liga secundă și 4 goluri marcate în prima ligă din postura de mijlocaș, Ion Radu a făcut parte din echipa Jiului care a reușit o promovare de poveste în anul 1996 împotriva Forestei Fălticeni. Pe atunci stadionul Jiul fremăta sub presiunea a 40.000 de împătimiți ai fotbalului, iar Jiul promova pe prima scenă. Unul dintre jucătorii preferați ai lui Miron Cozma Ion Radu vorbește și acum cu nostalgie de acele vremuri. “Am mers la fotbal ca orice copil de la vârsta de șase ani. Tatăl meu nu era de acord pentru că îmi rupeam prea des adidașii. Nu m-a încurajat niciodată pe față, din contră îmi spunea că dau cu dreptul în stângul, dar în sinea lui era mândru ce ceea ce realizasem eu. Am jucat șase ani la Jiul și au fost ani frumoși pentru mine. Regret ceea ce se întâmplă, acum, acolo. În urmă cu trei ani am ajutat și eu Jiul din postura de jucător și antrenor, dar nu mai puteam rămâne pentru că la Vulcan mi s-a oferit o situație financiară mai bună, la Jiul jucam, gratis”, povestește jucătorul care pe vremea lui Miron Cozma avea un salariu de 1.500 de mărci. Jucătorul care uneori mai fugea din cantonamente vorbește și despre perioada în care a fost vândut pentru 1000 de kg de carne. “Eram la Jiul am avut un conflict cu antrenorul de atunci Dorel Maria, dar și cu președintele Cătuți și atunci am ales să plec în liga a treia, la Alexandria, unde era implicat omul de afaceri Ioan Niculae. Jiul trebuia să ia pe mine 10 milioane de lei, dar Alexandria le-a dat 1000 de kg de carne. Știu că Jiul avea nevoie de mâncare pentru că regretatul  George Boboc mergea cu plasa de un leu la piață și aducea carne. Nu pot spune că m-a deranjat de tranzacția făcută pentru că eu vroiam să plec.  Un alt mare jucător al Jiului, primul convocat la naționala de juniori, Sorin Henzel a fost vândut pe două echipamente de joc, iar un alt jucător pe mașini de înghețată. În anul acela când am plecat la Alexandria unde  am și promovat în Divizia B”, spune antrenorul în prezent de la CS Vulcan. Toader – Baicea, Bivolaru, Toni Sedecaru, Mircea Cristescu, Tudorache, Cioabă, Ion Radu, Cristi Pușcaș, Matincă, Neiconi  era echipa de aur a Jiului.

Nu se lasă

Ion Radu a marcat în acest început de campionat un gol și nu renunță la ideea de a juca. “Cât timp mă mai țin ligamentele și pot să intru să ajut echipa o voi face. Nu am avut un început foarte bun de sezon, dar sper să ne revenim pe parcurs. Nu am de gând să mă las pentru că din lipsă de jucători o iau mereu de capăt”,a  declarat Ion Radu.

Maier, antrenor second

De curând jucătorul de 25 de ani de la CS Vulcan, Răzvan Maier este și antrenor second,  fiind mâna dreaptă a lui Ion Radu. “Este un jucător tânăr și care poate face ceva în meseria de antrenor. Are multe de învățat așa că nu am ezitat să fie cu mine pe banca tehnică”, a mai spus Ion Radu.

Loredana JUGLEA

1 COMENTARIU

  1. mda! asa era la vremea aia! tranzactii din ce in ce mai ciudate asa cred ca era si in anii 80 nu era o mare diferenta! la noi cel putin! cu toate ca in anii 80! nu erau chiar asa tranzactii ciudate! atunci daca jucai bine si iti faceai datoria fata de clubul la care jucai! ti se dadea un apartament un frigider o masina de spalat cam astea! nu ca in anii 90 sa fii vandut ca de exemplu pe bucati de carne! sau pe echipamente de joc ori pe masini de inghetata! dar probabil in anii 90 unele echipe nu aveau cum sa achizitioneze jucatori decat asa!

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii