Județul Hunedoara și-a schimbat culoarea, nu mai este roșie, dar Valea Jiului...

Județul Hunedoara și-a schimbat culoarea, nu mai este roșie, dar Valea Jiului rămâne fidelă social- democraților!

DISTRIBUIȚI

Klaus Iohannis- PNL a obţinut, duminică, în al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, o victorie categorică, obținând 65,88% din numărul de voturi valabil exprimate. Contracandidatul  Viorica Dăncilă- PSD a obținut doar 34,12%, după numărarea voturilor din 99,67% din secţiile de votare, după cum a informat, purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Central (BEC), luni, 25 noiembrie. În județul Hunedoara 104.554 cetățeni au votat Klaus Iohannis, în timp ce 86.279 cetățeni au preferat-o pe Viorica Dăncilă. 53,55 dintre românii care au ieșit la vot în județ au votat candidatul PNL, și 44, 19 la sută dintre cei prezenți la vot au pus ștampila pe candidatul PSD.

PSD  a pierdut voturi la nivel național, la nivel județean, inclusiv la nivel local, cu toate că  PSD a făcut un scor formidabil în Valea Jiului. În Valea Jiului situația a fost exact invers față de trendul național. Viorica Dăncilă a obținut o medie de 60 la sută din voturi, iar Klaus Iohannis o medie de 40 la sută.

Rezultatul național l-a dezamăgit profund pe senatorul PSD Cristian Resmeriță: ”Consider că acest rezultat este unul rușinos pentru PSD, cred că în acest moment candidatul nostru, doamna Viorica Dăncilă trebuie să facă un pas în spate, pentru ca PSD să aibă o șansă”, a comentat în urma alegerilor Cristian Resmeriță. Este foarte probabil ca în următoarea perioadă acest lucru să se întâmple, și Viorica Dăncilă să renunțe la șefia partidului, scorul obținut la alegeri fiind principalul motiv al acestei demisii, cu toate că vina pentru acest rezultat dezastruos aparține partidului și liderilor lui, nu doar candidatului.

Cu toate că la Petroșani PNL  a avut un rezultat negativ, primarul Tiberiu Iacob- Ridzi pare mulțumit, și vede partea plină a paharului, acea parte plină care nu se datorează în niciun caz eforturilor organizației la nivel local, ci trendului anti- PSD la nivel național.

”Rezultatul de la Petroșani 45,91% Iohannis și 54.09% Dăncilă este cel mai bun scor obținut de PNL în Valea Jiului. Mulțumesc tuturor pentru prezența la vot. Mulțumesc petroșenenilor pentru cel mai bun rezultat obținut în Valea Jiului de către un candidat de dreapta, la alegerile prezidențiale, din ultimii 30 de ani”, a menționat duminică Tiberiu Iacob- Ridzi.

PNL a câștigat, din nou, în județul Hunedoara. Și la turul doi al scrutinului senatoirul PNL Carmen Hărău și Lucian Heiuș au celebrat victoria PNL în fața lui Mircea Bobora și a șefului PSD Hunedoatra, Laurențiu Nistor.

PNL a obținut pe județ 54.86% din voturile exprimate și PSD 45.14% din voturile exprimate. ” Prin victoria de ieri în alegerile prezidențiale am reușit să ștergem culoarea roșie a Județului Hunedoara și să-l așezăm la loc de cinste, alături de județele care își doresc ca România să continue parcursul european.

Această victorie nu ar fi fost posibilă fără implicarea dumneavoastră. Ați contribuit decisiv la victoria de ieri și vreau să vă mulțumesc tuturor membrilor pentru munca depusă, simpatizanților alegători pentru devotament, precum și tuturor hunedorenilor care au înțeles că schimbarea e în puterea lor, iar puterea lor constă în vot!

Victoria de ieri este una de etapă, așa că de azi începem campania pentru alegerile locale și vă aștept să câștigăm împreună. Voi sunteți eroii zilei de ieri”, a transmis deputatul Lucian Heiuș, președinte PNL Hunedoara.

BOX

PETRILA : PSD – 65,7% , PNL – 34,3%

PETROȘANI : ANINOASA : PSD – 65% , PNL – 35%

ANINOASA– PSD  58,97%, PNL- 41,03 %

VULCAN : PSD – 59,91% , PNL – 40,09%

LUPENI : PSD – 61,01% , PNL – 38,99%

URICANI: PSD – 60,74% , PNL – 39,26%

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii