Joaca de-a managementul. Conducerea CEH SA: “S-a reuşit constituirea stocului de...

Joaca de-a managementul. Conducerea CEH SA: “S-a reuşit constituirea stocului de cărbune necesar furnizării agentului termic în Valea Jiului în perioada imediat următoare…”

Timp de citire: 3 minute

După ce, în 10 octombrie a.c., Biroul de presă al CEH SA anunţa reluarea furnizării agentului termic în Valea Jiului abia din 30 octombrie (informaţia fiind oricum pusă sub semnul întrebării de stocurile absolut derizorii de cărbune), Aurelian Ghimpău, preşedintele Consiliului de Administraţie (CA) al CEH SA, a revenit joi cu informaţia că “s-a reuşit constituirea stocului de cărbune necesar furnizării agentului termic în Valea Jiului în perioada imediat următoare”.

În comunicatul pe care îl redăm integral la finalul acestui articol, Ghimpău mai arată că se va “urgenta finalizarea reparaţiilor necesare astfel încât să avem instalaţiile operaţionale pentru momentul în care condiţiile meteorologice vor necesita pornirea încălzirii”.

Joaca de-a managementul, căci despre asta vorbim la nivelul CEH SA, impune o serie de comentarii, pe care le considerăm pertinente.

În ciuda managementului absolut dezastruos, reprezentanţii PSD, UNPR şi ALDE la vârful şi în CA-ul CEH SA obţin în continuare venituri absolut nesimţite. Criza există, dar ea nu-i afectează în niciun fel pe ministrul Gerea, preşedintele Nistor (PSD Hunedoara), Vochiţoiu (UNPR Hunedoara), pe copreşedinţii ALDE de la nivel de judeţ, pe directorul general Floruţ, pe Ghimpău (preşedinte CA), pe Offenberg, Purcaru, Sîrbu Negrea şi Tudorache (membri CA pe linia PSD – UNPR – ALDE).

Absolut imorală a fost şi decizia de a sista furnizarea agentului termic doar în Valea Jiului, nu şi la Deva, de parcă abonaţii serviciului de termoficare din Valea Jiului ar fi, pe motiv că nu se învecinează cu preacuviosul Nistor de la PSD Hunedoara, nişte ciumaţi. Mai puţin importanţi ca devenii…

Comunicatul anterior nu vorbea despre lipsa stocurilor de cărbune. Prin cel de joi, 15 octombrie, preşedintele CA al CEH SA ne-a anunţat că ar fi rezolvat o problemă pe care, iniţial, nu a recunoscut că o are: stocurile de cărbune.

Joaca aceasta de-a managementul provoacă, pe lângă disconfort şi nesiguranţă, chiar şi prejudicii. Pe fondul anunţurilor făcute de CEH SA, administraţia locală de la Petroşani a programat investiții în regim de urgență pentru dotarea unităților de învățământ cu centrale pe gaz, care să asigure alternativa în caz de avarie a sistemului centralizat de termoficare. La Vulcan, administraţia locală a contractat, zilele trecute, lucrări de modernizare a sistemului de încălzire la sala de sport, valoarea contractului astfel încheiat ridicându-se la 58.709,68 de lei plus TVA.

Dincolo de toate însă, acest joc de-a managementul are o mare hibă: conducerea CEH SA uită, de fiecare dată, să ne transmită şi o listă de vinovaţi pentru neasigurarea stocurilor de cărbune ori întârzierea lucrărilor de reparaţii la instalaţiile operaţionale. Cum dl. Niculescu, specialistul în energie impus de PSD Hunedoara la conducerea CEH SA, ca director general iar mai apoi ca director general adjunct / director Direcţia Energie, pică mereu în picioare, concluzia permanent valabilă este că, având minţile preocupate de veniturile colosale pe care le realizează, responsabilii din minerit şi energie nu prea au chef să caute şi vinovaţi. Căci, se ştie, corb la corb nu-şi scoate ochii…

Cătălin DOCEA

Comunicat de presă.

Pregătiri pentru reluarea furnizării agentului termic în Valea Jiului

Consiliul de Administraţie al Societăţii Complexul Energetic Hunedoara este dedicat găsirii soluţiilor pentru rezolvarea problemelor CEH-SA şi reducerea impactului negativ al acestora la nivelul comunităţii locale.

Prin eforturile concertate ale tuturor factorilor implicaţi s-a reuşit constituirea stocului de cărbune necesar furnizării agentului termic în Valea Jiului în perioada imediat următoare.

În intenţia de a reduce pierderile generate de transportul agentului termic prin reţeaua magistrală şi de a asigura un randament optim în beneficiul populaţiei, vom urgenta finalizarea reparaţiilor necesare astfel încât să avem instalaţiile operaţionale pentru momentul în care condiţiile meteorologice vor necesita pornirea încălzirii pentru unităţile de învăţământ, agenţii economici, instituţiile publice şi consumatorii casnici abonaţi la serviciile de termoficare din Valea Jiului.

Aurelian GHIMPĂU

Preşedinte al Consiliului de Administraţie al S. CEH – SA

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii