Jiul nu moare! / Jucătorii din generaţia de aur a Jiului au...

Jiul nu moare! / Jucătorii din generaţia de aur a Jiului au făcut spectacol la un meci de old boys

Timp de citire: 2 minute
Jiul nu mai e demult în lumea bună, dar continuă să curgă în venele celor care au scris istorie la Petroşani. „Jiul nu moare” este sloganul foştilor jucători de la Jiul, care s-au dezbrăcat de hainele de antrenori şi au devenit din nou jucători. Jiul Petroșani și Recolta Diosig s-au întâlnit, conform bihorpenet.ro, într-un meci de old boys la Băile 1 Mai. Partida s-a încheiat cu victoria ”jiuliștilor”, scor 18-11. Organizatorul partidei, Vasile Popa, fost căpitan de echipă la Jiul, a evoluat la Diosig, echipă cu care, în 1978, ajungea în 16-imile Cupei României după un parcurs de excepție. La 40 de ani distanță, cu jucători mai tineri și cu vastă experiență, precum Damian Militaru, Marin Tudorache, Florin Stoica, Tony Sedecaru, Dan Daniel sau excelentul portar Sorin Ghițan, Jiul a câștigat disputa după un joc antrenant. Florin Stoica a reușit nu mai puțin de 9 goluri, însă Damian Militaru a fost declarat MVP-ul meciului grație paselor de senzație și a fazelor create ca pe vremea când juca în Champions League sau marca împotriva Borussiei Dortmund pe Westfallen Stadion.
„Am fost la un fotbal, cu prietenii mei de la Jiul Petroșani în compania vete­ranilor de la Recolta Diosig. Am câștigat cu 18-10. Florin Stoica zis ”Stoichiță” a dat 9 goluri. Eu am dat patru (n.r. – Mihalcea), toate din pasele lui Damian Militaru. Bine, cu ei nu trebuie să stai decât lipit de bară și devii golgheter. Dan Daniel a băgat alunecări ca în vremurile bune. Materiale, ce mai. Marin Tudorache a jucat magistral. E adevă­rat, de multe ori i-am lăsat singuri în spate pe Tony Sedecaru și pe maratonistul Iulică Balaj. Însă am avut un portar în zi de grație, Sorin Ghițan. Vasile Popa a jucat la Diosig și a dat trei bobițe. Pe bihorpenet.ro e articolul.
Le mulțumesc băieților din Petroșani pentru sprijinul acordat în perioada 1987-1991 când am stat în Petroșani și pentru prietenia care a dăinuit peste un sfert de veac. Le mulțumesc și pentru echipamentul de joc pe care mi l-au făcut cadou”, a mărturisit Victor Mihalcea.
Jiul Petroșani – Recolta Diosig 18-10 (7-2)
Au marcat: Stoica – 9, Mihalcea – 4, Militaru – 3, Tudorache – 2, respectiv Vasile Popa – 3, Eugen Coita – 3, Praja – 3, Nica – 1.
Jiul: Sorin Ghițan – Tony Sedecaru, Dan Daniel, Florin Stoica, Damian Militaru, Marin Tudorache, Iulian Balaj, Victor Mihalcea.
Antrenori: Jani Boitor și Virgil Dianu.
Recolta Diosig: Dan Coita – Vasile Popa, Viorel Nica, Eugen Coita, Iosif Mile, Crăciun Praja.
Antrenor–jucător–căpitan: Vasile Popa.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii