ISU în acţiune / Alte sancţiuni în valoare de 16.500 lei

ISU în acţiune / Alte sancţiuni în valoare de 16.500 lei

Timp de citire: un minut
Controalele ISU par a nu se mai opri. Operatorii economici aşteaptă, cu emoţie, vizita ISU şi verdictul.
Unii nu au cum să se preschimbe, peste noapte, din cenuşărese în prinţese, şi aşteaptă să vadă care sunt cele mai bune soluţii de adoptat pentru a face pace cu legea şi a continua activitatea economică. Alţii, în schimb, aşteaptă să ia foc, pentru că au fost operatori economici care nici coşul de fum nu-l aveau curăţat, sau au apelat la improvizaţii electrice pentru a ieşi mai ieftin.
Miercuri, 25 noiembrie, inspectorii de prevenire, din cadrul Inspectoratului Pentru Situaţii de Urgenţă „Iancu de Hunedoara” al judeţului  Hunedoara, au executat 8 controale de prevenire la operatori economici cu specific de comerţ, cultură sau turism de pe raza judeţului Hunedoara din municipiile Deva, Hunedoara, Lupeni şi din oraşul Călan. Inspectorii de prevenire au constatat 40 deficienţe, aplicând 20 avertismente şi 10 sancţiuni contravenţionale în valoare de 16.500 de lei.
Sancţiunile au fost aplicate pentru exploatarea instalaţiilor electrice cu improvizaţii  şi defecţiuni, necurăţarea coşurilor de fum, neverificarea hidranţilor interiori,efectuarea de amenajări şi modificări ale spaţiilor fără solicitarea autorizaţiei de securitate la incendiu, lipsa întocmirii evidenţelor şi documentelor specifice privind apărarea împotriva incendiilor, lipsa prevederii exprese în contractele de închiriere a obligaţiilor ce revin contractanţilor în ceea ce priveşte apărarea împotriva incendiilor.
Alte nereguli constatate au fost în legătură cu lipsa stingătoarelor portabile sau cu amplasarea acestora în locuri greu accesibile, lipsa sau nefuncţionarea iluminatului de siguranţă pentru asigurarea condiţiilor de evacuare şi salvare a utilizatorilor în caz de incendiu, neverificarea centralelor termice.
Sonia LIBERESCU

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii