Ipoteză. Focul „etern” pe groapa de gunoi a Devei arde în interesul...

Ipoteză. Focul „etern” pe groapa de gunoi a Devei arde în interesul Salubritate SA. Mână criminală sau pură întâmplare?

Timp de citire: un minut

Ca un remember, și în acest an, în perioada toridă, groapa de gunoi a Devei a devenit cuiul lui Pepelea pentru pompierii hunedoreni, aceștia fiind nevoiți să intervină aproape în fiecare zi pentru a stinge focarele de incendiu.

Fapt repetabil, cum spuneam, necazul cu groapa de gunoi a Devei care ia foc de fiecare dată când dă căldura mai aprig, trimițând fumul pestilențial peste capitala județului Hunedoara, nu și-a găsit soluție.

În luna iulie 2015, mai exact începând din data de 17 iulie, până acum, pompierii Detașamentului Deva din ISU Hunedoara au fost nevoiți să intervină de nouă ori pentru a lichida focare de incendiu din groapa de gunoi a Devei.

Asta pentru că temperaturile extreme din ultima vreme inițiază flacără din pungile de biogaz formate între reziduurile urbei.

Cam asta ar fi o perspectivă oficială, neputincioasă, a necazului de la groapa de gunoi a Devei.
Varianta mai subtilă, circulând underground prin capitala județului Hunedoara, este aceea că Salubritate SA Deva, firma care încă gestionează gunoaiele devene, ar avea oarece interes ca reziduurile să ardă cât mai vioi.

Într-o asemenea perspectivă, este evident că ne vedem nevoiți să solicităm prefectului județului Hunedoara, IPJ, dar și pompierilor să analizeze serios ipoteza.

După cum se știe, groapa de gunoi a municipiului Deva a fost închisă din data de 16 iulie, ca urmare a reglementărilor europene.
Sonia LIBERESCU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii