Invitație la schi în Stațiunea Parâng

Invitație la schi în Stațiunea Parâng

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 3 minute

Se anunță un week-end foarte bun pentru Stațiunea Parâng, unul chiar mai bun ca de sărbători deoarece a nins sănătos și stratul de zăpadă era joi de circa 30-35 cm, după cum ne-a informat Toma Coconea, unul dintre oamenii care nu doar că locuiesc acolo, în munte, dar care este și dedicat muntelui și salvărilor de vieți omenești.

 

„Este frumos, a nins bine, zăpada depășește pe alocuri un sfert de metru, este plăcut și azi nu bate vântul. Eu zic că pe week-end va fi animație în stațiune, că vor fi pârtii bune, cu zăpadă și bine amenajate, toate au fost bătute și schiorii pot să coboare pe ele liniștiți”, ne-a spus Tomy Coconea.

Referitor la accidente în această perioadă, inevitabile pe pârtiile de schi am zice, Coconea ne-a spus că nu au existat și acest fapt s-a datorat unui singur motiv: n-a fost gheață! „Din fericire, a tot nins, zăpada a fost mereu proaspătă, cum se zice, n-a fost gheață, și asta face ca în acest caz să nu fie nici accidente, ori dacă sunt, totuși, ele sunt minore”, a menționat parapantistul numărul unu al Consiliului Local Petroșani.

Joi, 7 ianuarie, în Parâng funcționa Pârtia „EuroParâng” și teleschiul aferent, dar și pârtia de până la Pilonul 17, după cum ne-a spus același Toma Coconea. Firește, și cele două telescaune erau funcționale de asemenea, astfel că cei ce au dorit să urce fiind liberi de la serviciu au putut face treaba asta liniștiți. „Pârtia B mai are puțin și ea și va deveni funcțională, eu zic că dacă azi sau la noapte mai ninge foarte puțin, pârtia va fi integral deschisă, fără probleme”, a spus Coconea, legat de această pârtie. De asemenea, Pârtia A, pentru începători, este și ea funcțională și în condiții excelente.

De la primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob-Ridzi am aflat că cei ce se ocupă de domeniul schiabil „au făcut și fac tot ce trebuie pentru ca pârtiile, în condițiile în care a și nins, să fie bătute cu ratrack-ul și amenajate așa cum trebuie, astfel încât cei ce vor urca în Stațiunea Parâng în week-end să găsească condiții de schi dintre cele mai bune”.

Primarul Tiberiu Iacob-Ridzi ne-a mai spus și faptul că în perioada sărbătorilor Stațiunea Parâng „a mers foarte bine și încasările primăriei au fost și ele pe măsură”. „Să sperăm că în această iarnă Stațiunea Parâng își va reveni din toate punctele de vedere, după perioada grea de anul trecut datorată pandemiei, firește, toată lumea trebuind să respecte toate regulile sanitare și distanțarea fizică de care vorbesc specialiștii. Ne bucurăm cu toții că a nins și să sperăm că în stațiune va fi un nou week-end reușit, cu turiști care vor veni din toate părțile și din Petroșani să se simtă cât mai bine pe niște pârtii cât mai bune!”, a făcut un apel și ne-a mai spus edilul petroșenean.

Încheiem și cu „constatarea” făcută de salvamontistul șef al Salvamont Petroșani, Remus Popescu: „Acum că a nins proaspăt și zăpada are vreo 30 de cm peisajul în stațiune e de vis. Parângul a fost și va rămâne o stațiune de munte cu unele dintre cele mai frumoase priveliști din țară. Să sperăm că va fi un final de săptămână reușit și fără multe accidente pe pârtii”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii