Într-un județ care geme de probleme, / Deputatul Sălan (PSD) e preocupat...

Într-un județ care geme de probleme, / Deputatul Sălan (PSD) e preocupat de peșteri și denumiri de instituții. Cum a fost pus la punct chiar de ministrul Afacerilor Interne

Timp de citire: 2 minute

În anul de grație 2023, există și se hrănește din fonduri publice un deputat PSD de Hunedoara, Viorel Sălan, printre ale cărui principale preocupări în 2022 a fost și aceea că turiștii nu pot vizita toate peșterile din județ, unele situate în arii protejate chiar.

Deși, ca răspuns la ale sale întrebări și interpelări, ăia de la București i-au tot explicat faptul că nu-i chiar voie să plimbi boxa bluetooth cu manele și să scuipi semințe pe sub orice piatră, mai ales dacă-i vorba de arii protejate ori neamenajate pentru a garanta siguranța vizitatorilor, al nostru pare că n-a priceput și i-a tot asaltat cu noi și noi întrebări pe aceeași temă. Sigur, și peșterile-s importante într-un județ care geme de probleme, atâta doar că deputatul Sălan pare să fi început lista de priorități de la coadă spre cap.

Dacă ar fi fost o idee mai angrenat în realitate, deputatul Sălan ar fi știut că în județ funcționează DGAMPT, o entitate generos finanțată din fonduri publice de către șeful său Nistor, prin care chiar administrația județeană poate face (sprijinită de parlamentarii de Hunedoara, desigur!) demersurile necesare pentru a da, ori a reda, peșterile către popor.

Ne dorim, totodată, să se împlinească visul frumos al deputatului Sălan, iar turiștii din toate colțurile lumii să poată vizita toate peșterile mari și reci sau mici și umede din județ.

Deși, dacă pe foamea asta vor continua să se comporte de parcă n-ar fi ieșit vreodată din peșteră, adică nu cunosc problemele cu adevărat importante ale acestui județ, e foarte probabil ca pe politicienii precum dl. Sălan să nu dorească să îi vadă vreun turist, oricâte peșteri reci ori umede s-ar afla prin preajmă.

Facsimil _ raspuns MAI _ Viorel Sălan

Partea mișto vine chiar acum. În decembrie 2022, o altă problemă „gravă” nu i-a dat pace deputatului Sălan. De ce Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” conține în denumire sintagma „de poliție”, în condițiile în care aici este asigurată formarea ofițerilor de poliție, poliție de frontieră, de jandarmi, de pompieri, de imigrări și a altor specialiști, necesari structurilor Ministerului Afacerilor Interne? A fost nevoie ca ministrul Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode, să-i explice deputatului Sălan că denumirea instituției își are rădăcina în termenul „de poliție”, definit drept al cetății (polis – din limba greacă) de a se apăra. Drept urmare, actuala titulatură – Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” – reflectă corect atributul esențial, în domeniul ordinii și siguranței publice, al Ministerului Afacerilor Interne.

E clar că problemele „pertinente” pe care deputatul Sălan le pune instituțiilor centrale sunt extrem de elaborate, astfel încât e mai mult ca sigur că în spatele domnului deputat se află una sau chiar două armate de specialiști.

Nutrim speranța că, până la final de mandat, deputatul Sălan se va lămuri și cu peșterile, și cu denumirile instituțiilor, reușind astfel să-și canalizeze eforturile și spre câteva dintre problemele reale ale acestui județ.

Jurnalist cu experiență, activează în media din anii '90. A fondat și conduce publicațiile Hunedoara Plus, Ziarul Văii Jiului, Timiș Plus și agenția de publicitate și relații publice Confort Media.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii