Întâlniri de gradul zero cu primăriile

Întâlniri de gradul zero cu primăriile

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Întâlnirile conducerii Instituției Prefectului la primăriile din județ au continuat în zona Orăștie.

Prefectul Călin Petru Marian și subprefecții Lorincz Szell și Gheorghe Bogdan Urdea au avut în cea de-a doua parte a zilei discuții la primăriile comunelor Romos (primar Mihaiela Csatloș), Beriu (primar Emil Bîc) și Orăștioara de Sus (primar Vasile Inășesc).

Temele întâlnirilor avute cu primarii au fost referitoare la investițiile care sunt pregătite să fie depuse și acceptate pentru finanțare, din fonduri guvernamentale (Programul Anghel Saligny), ale bugetelor locale sau conform prevederilor PNRR.

În cele trei localități, primarii și consilierii locali, împreună cu personalul tehnic au pregătit pentru a fi depuse proiecte pentru asfaltarea drumurilor comunale, canalizare, reabilitare energetică a clădirilor publice (școli, cămine culturale sau sediile primăriilor), precum și pentru amplasarea de stații de încărcare pentru microbuze școlare și autovehicule electrice.

Totodată, a fost discutată etapa în care se află desfășurarea recensământului, a Programului Național de Cadastrare, precum și situația înscrierilor în Registrul Agricol, a întocmirii Registrului Electronic Național de Nomenclatură Stradală și a dosarelor depuse în baza Legii 231/2018 privind stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor.

Prefectului Călin Petru Marian i-au fost prezentate și alocările bugetare pentru a putea fi asigurate cofinanțările proiectelor europene care, după ce vor fi realizate vor duce la dezvoltarea infrastructurii de apă, canalizare și de drumuri ale celor trei localități.

Pe parcursul întâlnirilor, prefectul județului a mai discutat cu primarii celor trei comune din zona Orăștie și despre importanța digitalizării Registrului Agricol și a nomenclatorului stradal.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii