Întâlnire cu copilăria

Întâlnire cu copilăria

Timp de citire: 3 minute

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva în parteneriat cu Agenţia de Dezvoltare Economico-Socială a judeţului Hunedoara, a organizat la mijlocul lunii decembrie 2016 la Parcul de Afaceri Simeria, un eveniment dedicat atât copiilor, cât şi publicului de toate vârstele care nu a uitat copilăria.

Cunoscutul şi îndrăgitul scriitor-actor Edy Moţăţăianu şi-a lansat două noi volume: „Împăratul boacănelor (Sezonul I)”, „Un Miracol… de Crăciun”, precum şi CD-ul intitulat „Poveşti cu cântec(e) pentru toţi Copiii… între 3… şi 93 de ani”.

De asemenea, publicului i s-a oferit şi un spectacol de teatru puzzle, „Eu sunt Aladin?”,  prezentat de  „Trupa cu Moţ… în Frunte”, trupă creată şi condusă de Edy Moţăţăianu.

Artistul şi scriitorul Edy Moţăţăianu s-a născut la Craiova, iar de la vârsta de şase ani trăieşte în Deva, unde s-au stabilit părinţii lui, îndrăgiţi actori ai Teatrului de Revistă, cum se numea în acea vreme Teatrul de Artă Deva. A trăit în mediul artistic, aproape de scenă, aproape de lumea fascinantă a teatrului şi a personajelor sale. A îndrăgit, pe lângă literatura de toate genurile, lumea copilăriei, publicul tânăr şi dragostea acestuia pentru basm şi feerie. De aceea, cu talentul literar cu care e înzestrat, Edy Moţăţăianu a scris numeroase cărţi dedicate celor mai tineri cititori.

Cele două cărţi lansate, precum şi CD-ul cu cântece, sunt darurile pe care Edy Moţăţăianu le aşează sub bradul de Crăciun pentru toţi copiii care iubesc lumea fermecată a poveştilor, care vor să asculte cântece vesele de întâmpinare a lui Moş Crăciun.

Fiecare întâlnire cu scriitorul-actor Edy Moţăţăianu, cu „Trupa cu Moţ… în Frunte”, cu publicul lui entuziast şi mereu tânăr este prilej de bucurie.

De multe ori am avut ocazia să fim oaspeţii lui Edy Moţăţăianu care şi-a lansat numeroase cărţi pentru copii, care mai de care mai atractive, mai originale, scrise cu har şi cu mare dragoste pentru cei mici. Edy Moţăţăianu însuşi are sufletul curat şi generos ca al unui copil şi va rămâne copil la orice vârstă. De aceea, şi aceste două cărţi poartă amprenta dragostei cu care autorul lor se apropie de copii, un public pe care îl cunoaşte foarte bine şi ştie cum să i se adreseze pentru ca poveştile sale, eroii acestora, să ajungă direct la sufletul micilor cititori. Dar nu numai micii cititori se bucură de aceste cărţi, oricine se simte copil în adâncul sufletului va afla multe satisfacţii în cărţile lui Edy Moţăţăianu, în păţaniile eroilor săi. Scrise cu har, cu talent, dar mai ales cu mult suflet, aceste cărţi pot sta cu cinste alături de cele mai bune cărţi pentru copii. Se ştie că nu e uşor să fii scriitor pentru copii, să scrii pentru un public exigent, foarte critic, care aşteaptă sinceritate şi naturaleţe din partea autorilor. Edy Moţăţăianu înţelege perfect acest lucru şi, tocmai pentru că iubeşte foarte mult copiii, are talentul de a recurge la un limbaj adecvat, care merge direct la sufletul celor mici.

Copiii, de la 3 la 93 de ani, au fost bucuroşi să se afle din nou în compania eroilor lui Edy Moţăţăianu şi să urmărească evoluţia „Trupei cu Moţ… în Frunte”. În compania lui Edy Moţăţăianu şi a cărţilor sale, a eroilor săi, intrăm în lumea copilăriei, redevenim şi noi acei copii inocenţi şi curioşi, cu suflet curat, care am fost odată.

Cu prilejul acestei lansări, publicul mic şi mare a avut plăcutul prilej de a sta de vorbă cu autorul, de a-i pune întrebări, de a-l vedea animând îndrăgita „Trupă cu Moţ… în Frunte”.

În final a avut loc o sesiune de autografe oferite celor prezenţi de îndrăgitul Edy Moţăţăianu.

Ioan Sebastian BARA

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii