Îngrijorător. Din 3.642 de înscrişi, 153 de absolvenţi au fost absenţi la...

Îngrijorător. Din 3.642 de înscrişi, 153 de absolvenţi au fost absenţi la prima probă a Bacalaureatului

Timp de citire: un minut

3.642 de absolvenţi ai claselor a XII-a au fost aşteptaţi luni să se confrunte cu subiectele primei probe scrise din cadrul examenului de Bacalaureat, respectiv cea la Limba şi Literatura Română, probă ce i-a  readus pe absolvenţii de liceu în bănci. Această etapă de examinare face parte din cel mai important hop pe care îl are de trecut un licean.

Din cei peste 3.000 de absolvenţi, peste 600 sunt din promoţiile anterioare, iar 3.365 sunt absolvenţi ai anului şcolar 2014-2015. Deşi fiecare dintre ei s-a gandit că l-a subiectul al treilea ar putea să aiba de argumentat o poezie sau orice alt gen literar, absolvenţii s-au bucurat când au văzut că au de redactat un eseu despre relaţia dintre două personaje dintr-un roman interbelic.

bac 2

„A fost foarte uşor, la subiectul trei ne-a picat Harap Alb, şi la subiectul doi ne-a picat un gen dramatic, a fost chiar uşor”

“Destul de uşor a fost, ne-am descurcat mai bine şi sperăm la rezultate foarte bune. Care a fost subiectul 3? Ion Creangă, George Călinescu sau Marin Preda… Şi ce ai ales? „Harap Alb”, de Ion Creangă”.

„Bine, bine.. Cât te-ai pregătit? Foarte mult…Şi ce ţi-a picat la subiectul 3?… Nu ştiu…. Ion Creangă şi am scris Harap Alb”, au declarat o parte dintre elevii proaspăt ieşiţi din sălile de examen.

În data de 30 iulie urmează proba la limba şi literatura maternă, în 1 iulie proba obligatorie a profilului, în 3 iulie proba scrisă la alegere, urmând ca în 6 iulie să se afişeze primele rezultate. Tot atunci se pot depune şi contestaţiile, iar în data de 10 iulie vor fi afişate rezultatele finale. Cei care nu vor reuşi să promoveze etapa din vară, mai au o şansă din 13 iulie, când vor avea loc înscrierile pentru sesiunea din toamnă a examenului de Bacalaureat. Cei peste 100 de elevi absenţi astăzi pot participa la celelalte probe de examen. În cazul în care nu se vor prezenta nici la următoarele probe, vor mai avea o şansă doar în toamnă.
Andreea BUGA

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii