Ing. Marius Danci şi primarul Gheorghe Ile au motiv de bucurie: SC...

Ing. Marius Danci şi primarul Gheorghe Ile au motiv de bucurie: SC Pregoterm SA Vulcan merge pe profit!

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Conform parametrilor economico-financiari prezentaţi în şedinţa extraordinară din 9 iulie a Consiliului Local al municipiului Vulcan pare-se că SC Pregoterm SA Vulcan, peste care adie, de ceve vreme, briza insolvenţei, a scăpat de viforul falimentului care, cu doi-tre ani în urmă, începuse să-i sufle în ceafă.

Asta a fost imaginea

pe care şi-au format-o cei unsprezece consilieri locali, zece PSD şi unul de la PPDD, care s-au înfăţişat la chemarea de în grabă a primarului Gheorghe Ile, pentru a aproba Bugetul de Venituri şi Cheltuieli pe 2015 al acestei societăţi. Cifrele prezentate de directorul general Marius Danci arată, bunăoară, că, în 2014, s-a înregistrat o creştere a profitului de 193 la sută. În cifre asta ar veni 1.299.000 de lei. Pentru anii 2016-2015 este prognozată o creştere de 12 la sută, rezultată din serviciile preluare a gunoiului menajer de la populaţie şi agenţi economici, salubrizare şi din activitatea desfăşurată în staţia de sortare. Concomitent, s-a reuşit şi reducerea semnificativă, până la la 81,20 lei, a cheltuielilor la o sută de lei venituri. În fine, mai toate rubricile cu indicatori economici şi documentele anexate proiectului de hotărâre radiază de cifre fericite care arată că Pregoterm-ul vulcănean s-a schimbat la faţă.

“Acum firma

e pe profit!” au fost cuvintele pe care a pus accentul ing. Marius Danci. Iar asta se datorează, după cum a menţionat însuşi directorul general, reorganizării parcurse de SC Pregoterm SA Vulcan după divizare. Atunci când, dând divorţ de activitatea de salubrizare, cea de furnizare a căldurii s-a întrupat în SC Termoficare Vulcan SA. O societate care, la o scanare serioasă, arată ca un muribund. Chiar şi Gheorghe Ile a mărturisit că termoficarea  fusese activitatea care era cât pe ce s-o bage în mormânt pe SC Pregoterm SA, iar divizarea a înlăturat pierderile. De fapt, nu le-a înlăturat, mi-aş permite să-l contrazic pe primar, ci le-a mutat pe umerii deja cocoşaţi înainte de vreme ai societăţii vulcănene de termoficare. Ce se va alege cu aceasta din urmă doar bunul Dumnezxeu mai ştie. Angajaţii ei, care-şi iau salariile când şi cum, încă mai speră să-i preia termocentrala.

Desigur,

consilierii locali au fost perfect lămuriţi, aşa că niciunul dintre ei nu a cerut lămuriri suplimentare. Ca atare, proiectul de hotărâre privind Bugetul de Venituri şi Cheltuieli al SC Pregoterm SA Vulcan, aprobat prin Hotărârea AGA nr. 7/2015, a fost supus la vot, iar unanimitatea pesedistă şi-a spus cuvântul. Un rezultat favorabil s-ar fi înregistrat, fără îndoială, şi dacă erau prezenţi cei cinci consilieri locali liberali. Domniile lor ar fi vrut ca proiectul de hotărâre în cauză să fi fost adus în discuţie cel mai târziu în luna mai. Apoi, a dat de înţeles unul dintre ei, discuţia ar fi fost mult mai temeinică dacă s-ar fi făcut într-o şedinţă ordinară de consiliu local.

Gheorghe OLTEANU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii