Industria hunedoreană moare, dar interpuşii lui Nistor îi sfârtecă trupul până la...

Industria hunedoreană moare, dar interpuşii lui Nistor îi sfârtecă trupul până la ultimul leuţ. Nistore, cât crezi că vă mai rabdă pământul?

Timp de citire: 3 minute

În judeţul Hunedoara, mineritul şi energia traversează, la ora la care vorbim, cea mai neagră perioadă din istorie. Fie că vorbim despre Complexul Energetic Hunedoara SA, ori aducem în discuţie doar Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului, situaţia este realmente sumbră. Pentru ca acest lucru să intre bine în memoria locuitorilor din întregul judeţ, unul condamnat la sărăcie şi depopulare, vă reamintim că, din 2012 încoace, binomul canceros NINA (Laurenţiu Nistor – Natalia Intotero) este cel care a girat politic conducerile executive şi CA-urile succesive ale CEH SA şi SNÎMVJ SA. Practic, nu există numire cu caracter politic care nu fi fost negociată direct, aşa cum se face, în cercul lui Nistor.

Costel Alic, Aurel Niculescu – ca directori generali, ori Gheorghe Bobar şi Sîrbu Negrea Partenie Nicolae – cocoţaţi de Nistor în CA-uri, sunt doar câteva personaje din anturajul binomului NINA care s-au înfruptat, ori încă se înfruptă, din cadavrul mineritului şi al energiei hunedorene. În timp ce oamenii rămân pe drumuri, disponibilizările fiind la ordinea zilei, în timp ce economia locală a fost practic paralizată de întârzierea plăţilor de către CEH SA şi SNÎMVJ SA, aceşti indivizi (giraţi, repetăm, de organizaţia judeţeană PSD, condusă de Nistor), au încasat şi continuă să încaseze venituri absolut nesimţite. Totul se surpă, viitorul copiilor noştri pe aceste meleaguri este ca şi exclus, dar ei încasează cu cu zece mâini.

Doar un exemplu. Deşi efectul managementului său de o aleasă valoare este închiderea minelor, numitul Gheorghe Bobar, lider al organizaţiei PSD Petrila şi apropiat al lui Laurenţiu Nistor, bagă la buzunar de parcă ar fi părerolog la vârful vreunei multinaţionale de succes. În 2014, media veniturilor realizate de acesta numai de la SNÎMVJ SA, unde deţine calitatea de preşedinte al Consiliului de Administraţie, s-a ridicat la aproape 4.700 de lei lunar. 56.200 de lei în întregul an 2014!

Aceste venituri, mult mai mari decât ale unui miner care îşi rupe oasele şi îşi riscă viaţa pe altarul cărbunelui, trebuie privite într-un context mai larg. Legile acestei ţări au considerat că dl. Bobar şi-a făcut datoria faţă de patrie. Drept urmare, în 2014 a încasat 40.000 de lei ca venituri din pensii (în medie, peste 3.300 de lei lunar). Acelaşi personaj coordonează, în calitate de preşedinte, activitatea CAR Petrila IFN, entitate care îşi derulează activitatea în mai multe judeţe. Drept urmare, pentru acest lucru, care-l solicită la maxim, a încasat în 2014 peste 60.000 de lei (în medie, peste 5.000 de lei lunar). Ca membru în Biroul Executiv al UTCAR Hunedoara şi membru în Consiliul de Administraţie al Aurora IFN SA a mai câştigat, tot în 2014, 21.000 de lei (în medie, peste 1.750 de lei lunar). Şi asta nu e tot. Din calitatea de consilier local la Petrila, acelaşi Bobar a mai încasat 6.800 de lei (în medie, peste 560 de lei lunar).

Cu toate că mineritul este în declin, activitatea SNÎMVJ SA fiind în restrângere, veniturile dl. Bobar n-au scăzut. Dimpotrivă. Vă închipuiţi cam cât de solidă trebuie să fie relaţia Bobar – Nistor dacă acesta din urmă îl girează în continuare politic? Asta deşi, după cum am arătat, pensionarul Bobar se împarte între cinci locuri de muncă, şi mai multe puncte de lucru, şi are venituri din cel puţin 10 surse (are şi afaceri personale, încasează dobânzi şi dividende pe lângă pensie, dar şi diverse indemnizaţii). Industria hunedoreană moare, dar interpuşii lui Nistor îi sfârtecă trupul până la ultimul leuţ. Nistore, cât crezi că vă mai rabdă pământul?
Cătălin DOCEA

Regăsiţi mai jos extrase din Declaraţia de avere depusă la data de 26.05.2015 de către Gheorghe Bobar.

Documente. Industria hunedoreană moare, dar interpuşii lui Nistor îi sfârtecă trupul până la ultimul leuţ. Nistore, cât crezi că vă mai rabdă pământul?
Jurnalist cu experiență, activează în media din anii '90. A fondat și conduce publicațiile Hunedoara Plus, Ziarul Văii Jiului, Timiș Plus și agenția de publicitate și relații publice Confort Media.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii