Indiferenţa administraţiei, pe noi culmi. Mirosul deșeurilor coapte la peste 40 de...

Indiferenţa administraţiei, pe noi culmi. Mirosul deșeurilor coapte la peste 40 de grade a pus stăpânire pe Deva

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: 2 minute

Alo, Salubritatea? Nu uitați că, pe lângă faptul că avem un oraş care arată ca după bombardament, o parte dintre locuitorii municipiului reşedinţă de judeţ sunt nevoiţi să suporte mirosurile emanate de resturile rămase în urma dvs., a celor care ar trebui să curățați zonele de deșeuri, nu să faceți totul de mântuială. Cum, în unele zile, temperaturile depăşesc 40 de grade Celsius, iar mirosurile se accentuează, locatarilor ghinionişti nu le rămâne altceva de făcut decât să suporte. Mai mult ca sigur că, în noile mașini de colectare a deşeurilor, mirosul rămas în urmă nu pătrunde. De aici şi indiferenţa despre care vorbeam încă din titlu.

Întreaga nebunie se petrece pe Bulevardul Iuliu Maniu, la blocul B. Acolo unde, deși au fost sesizaţi și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, dar şi cei de la Salubritate și Primăria municipiului Deva, rezultatele sunt egale cu zero. Practic, în urma angajaților care vin să colecteze deşeurile menajere rămân dâre consistente de mizerie. Care, la căldura acestor zile, se coc efectiv şi emană un miros îngrozitor. Din acest motiv oamenii spun că, în această perioadă, nu pot risca să deschidă geamul pentru a lua o gură de aer. Aerul respirabil, ăla bun de trăit cu el, nu mai există.

Locatarii din zonă spun că situaţia persistă de aproximativ două săptămâni. Operațiunea de colectare a deşeurilor se produce la 2-3 zile și, de fiecare dată, este la fel. În urmă rămân dâre de mizerie care emană un miros de nedescris. “Este imposibil să stai cu geamul deschis, este un adevărat focar de infecție”, declară unul dintre locatari.

”Un miros insuportabil, domnii de la salubritate nu prea își fac treaba cum ar trebui, rămâne un miros îngrozitor. În ziua când se adună gunoiul nu poți sta cu geamul deschis. Este un focar de infecție pentru copii, pentru toţi locatarii de aici”, a mai precizat un devean.

Firmele de salubritate au obligaţia să lase curată zona imediat după colectarea gunoiului. În realitate însă, la Deva, prea puţine sunt situaţiile în care acest lucru se şi întâmplă cu adevărat.

Andreea PATRICHE

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii