Incendiu la Chișcădaga

Incendiu la Chișcădaga

DISTRIBUIȚI

Timp de citire: un minut

Sâmbătă, la fabrica de ciment de la Chişcădaga a izbucnit un incendiu puternic, focul declanşându-se în zona unui depozit unde se pregăteşte, din deşeuri, un combustibil alternativ folosit ulterior în cuptoarele de ardere a cimentului. 

La faţa locului s-au deplasat trei maşini ale pompierilor din Deva, alături de care au intervenit două autospeciale de la serviciul de pompieri al fabricii.
Din cauza vântului, fumul gros rezultat în urma arderii deşeurilor a ajuns şi în zona satului Chişcădaga, inspectorii Gărzii de Mediu şi cei ai Agenţiei de Protecţia Mediului Hunedoara prelevând probe de aer.
Directorul fabricii de ciment de la Chişcădaga, Mircea Bobora, a declarat: „La compania Thermo Recycling, care pregăteşte combustibil alternativ pentru fabrica de ciment, s-a întâmplat un eveniment nefericit. Nu sunt victime umane. (…) Este un accident nefericit şi-l regretăm mai mult decât oricine altcineva”.
Fabrica de ciment din Chişcădaga foloseşte combustibili alternativi, obţinuţi din deşeuri de lemn, hârtie, plastic sau cauciucuri uzate, pentru cuptoarele de ardere în care se obţine cimentul. Este pentru prima oară când un asemenea incendiu are loc la această firmă.
Deocamdată, nu au fost stabilite cauzele care au dus la declanşarea incendiului.

Mihaela PETROȘAN

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii