Incendiile de vegetație și aprinderile de la gropile de gunoi  dau cel...

Incendiile de vegetație și aprinderile de la gropile de gunoi  dau cel mai mult de lucru pompierilor

Timp de citire: 2 minute

Echipajele de Pompieri care acţionează pentru stingerea incendiilor şi limitarea pagubelor produse de acestea au intervenit, în 23 iulie, la un incendiu, şapte arderi de vegetaţie uscată, două incendii la groapa de gunoi a Devei, două transporturi de apă menajeră, patru transporturi ale unor pacienţi de la domiciliu la ambulanţă în Deva şi Petroşani.

Streisângeorgiu – incendiu la stâlp electric

Detaşamentul de Pompieri Hunedoara a intervenit cu un echipaj alcătuit din 5 subofiţeri pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un stâlp electric, situat pe strada Brănişte din localitatea Streisângeorgiu.  În incendiu, generat de siguranţe fuzibile sau alte materiale defecte,  a ars o siguranţă de medie tensiune.

7 incendii de vegetație în tot atâtea sate

Pompierii Detaşamentelor Deva, Hunedoara şi Orăştie precum şi ai gărzii de intervenţie Râu de Mori au fost implicaţi în stingerea a 7 incendii de vegetaţie uscată în localităţile Clopotiva, Bretea Streiului, Cristur, Haţeg, Şoimuş, Orăştie şi Balomir. Arderile s-au manifestat, în total, pe aproximativ 5 hectare şi jumătate. Vinovate de producerea acestor incendii sunt acţiunile de utilizare a focului deschis în spaţii deschise.

O săptămână și 9 aprinderi la groapa de gunoi

Pompierii Detaşamentului Deva au fost implicaţi în două operaţiuni de stingere a incendiului reizbucnit la groapa de gunoi a municipiului. Arderea, cauzată de autoaprinderea acumulărilor de metan produse în urma degradării accelerate a deşeurilor din cauza căldurii, care generează fum dens, s-a manifestat pe aproximativ 300 metri patraţi. Din data de 17 iulie, pompierii deveni au intervenit de 9 ori pentru stingerea incendiilor izbucnite la groapa de gunoi.

Punctul de lucru Băiţa şi Staţia de Pompieri Brad au efectuat două transporturi de apă menajeră în municipiul Brad şi Căinelu de Sus. Echipajele de Pompieri – SMURD ale ISU Hunedoara care acţionează în vederea acordării primului ajutor medical de urgenţă şi descarcerare au asistat medical, în 23 iulie, 28 de persoane. O parte dintre pacienţi au suferit contuzii, traumatisme şi fracturi la nivelul membrelor superioare şi inferioare. Alte persoane au suferit complicaţii respiratorii, colică abdominală, accident vascular cerebral, angină pectorală şi etilism acut.
Sonia LIBERESCU

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

   DISCLAIMER
   Atentie! Postati pe propria raspundere!
   Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii